007-matkakertomus: Lontoo (ENGLANTI) 2022: Q:n ovea koputtamassa

007-matkakertomus: Lontoo (ENGLANTI) 2022: Q:n ovea koputtamassa

May 6, 2023 0 By 007 Travelers

Lukeaksesi Lontoon 007-matkakertomuksemme päivästä yksi, klikkaa tästä.

Tämän päivän 007-kohteet:

Q:n koti

Aston Martinin autotalli elokuvassa 007 No Time to Die

Q:n päämaja elokuvassa 007 SPECTRE

Sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Ennen kuin lähdimme käymään läpi päivän Bond-lokaatioita päivän aloituksena oli London Film Fair, jossa oli vieraina tuttuja kasvoja 007-elokuvista sekä paljon erilaisia myytäviä julisteita, valokuvia ja muuta elokuviin liittyvää tavaraa. Meillä oli “Early Bird”- liput, joten pääsimme ensimmäisten joukossa tapahtumapaikalle.

Tapasimme Film Fairilla ensimmäisenä Terry Sachin, elokuvasta “007 ja kuoleman katse” (1985). Seuraavaksi juttelimme aina valloittavan iloisen, charmantin stuntmies Paul Westonin kanssa, jonka olimme edellisen kerran tavanneet vuonna 2016 Tukholmassa, Ruotsissa. Paul kertoi kuinka hänen suorittama “Kuuraketti” (1979)- elokuvan hyppy Jawsina köysiratavaunulta toiselle kuvattiin trampoliinilla Pinewoodin studioilla ja yhdistettiin sitten leikkaajien toimesta Rio de Janeirossa Brasiliassa kuvattuihin otoksiin, jossa stuntmaneina kohtauksessa toimivat Richard Graydon (Roger Mooren / James Bondin stunttina) ja Martin Grace (Richard Kielin / Jawsin stunttina). Paul on toiminut myös näyttelijänä pienissä rooleissa Bond-leffoissa. Muistamme hänet mm. “007 vaaran vyöhykkeellä” (1987)- elokuvan kohtauksesta Gibraltarilta. Harmittelimme yhdessä sitä, että hänen roolisuorituksensa Blofeldin (Christoph Waltz) autokuskina elokuvassa “007 SPECTRE” (2015) jäi leikkaushuoneen lattialle. Toivottavasti näemme kuvatut kohtaukset vaikka BluRay- version ekstroina 🙂

Mika, Paul Weston, Junior Agenttimatkaaja ja Pirita marraskuun 2022 London Film Fairissa

Paul Weston Gibraltarilla elokuvassa “007 vaaran vyöhykkeellä” (1987)
Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC

Paul Westonin roolisuoritus Blofeldin autokuskina elokuvassa “007 SPECTRE” (2015) jäi leikkauspöydälle

Tapasimme myös MI5- agenttia “Kun maailma ei riitä” (1999)- elokuvassa näytelleen Madolyn Turkin. Lopuksi vielä juttelimme Bond-konnaa samaisessa “TWINE“- elokuvassa näytelleen Sean Croninin. Sean kertoili meille kuinka oli esiintynyt myös “007 Skyfall” (2012)- elokuvan Heineken – mainoksessa, ja kuinka oli tuon mainoksen myötä päässyt promoamaan elokuvaa moniin eri kaupunkeihin premiere-tilaisuuksiin ympäri maailmaa. Sean kertoi myös Suomi- yhteydestään. Hän oli kuvannut jo ennen korona-aikaa kuukauden Suomessa “Rendel 2: Cycle of Revenge“- elokuvaa. Valitettavasti elokuvan post-production vaihe on ollut haasteellinen eikä elokuva ole vielä saanut julkaisupäivää. Sean kutsui meidät kuitenkin elokuvan ensi-iltaan kun se toivottavasti joskus Suomessa nähdään.

Sean Cronin Renardin apurina ja Denise Richards Christmas Jonesin roolissa elokuvassa “Kun maailma ei riitä” (1999)

Katso lisää kuvia marraskuun 2022 London Film Fairilta täältä.

Aamun ensimmäinen lokaatio oli Q:n (Ben Whishaw) koti elokuvasta “007 No Time to Die“. Metrolla ensin Waterloon asemalle, josta oli lyhyt kävelymatka itse talolle. Matkan varrelle osui kiva kuubalaisravintola, jonka seinällä roikkui Sean Conneryn kuva “Kuuba” (1979)- elokuvasta 🙂

Sean Conneryn “Kuuba” (1979)- elokuvan juliste ravintolan seinällä Waterloossa

Q:n asunto sijaitsee osoitteessa 42 Roupell Street. Elokuvassa asunto vilahtaa ulkoapäin vain hetken kun Bond (Daniel Craig) ja Moneypenny (Naomie Harris) seisovat Q:n oven takana, tämän katsoessa heitä ovipuhelimen ruudun kautta. Takana olevan talon tunnistaa Roupell Streetillä olevaksi taloksi.

Daniel Craig James Bondina elokuvassa “007 No Time to Die“. Tätä otosta ei nähdä lopullisessa elokuvassa.
Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC

Filmiryhmä kuvaamassa “007 No Time to Die” (2021)- elokuvaa Roupell Street 42:n edessä.
Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC

“Q, oletko kotona?” 🙂

Kävelimme edelleen seuraavan “No Time to Die“- kohteeseen, joka oli autotalli, josta Bond noutaa Aston Martin V8 Vantage autonsa. Löysimme itse kohteen varsin helposti, mutta kun vertailimme kohdetta elokuvan otoksiin ihmettelimme missä kohdassa tämä olikaan itseasiassa kuvattu, ennen kuin meille selvisi, että kuvauksissa oli käytetty peilikuvaa Bondin kääntyessä autotallissa.

Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC

Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC

Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC

Nälkä alkoi tässä vaiheessa kurnia vatsassa ja söimme läheisessä “Hercules“- pubissa. Ruokailun aikana Lontoon sää näytti oikullisuutensa ja kunnon rankkasadekuuro iski päälle. Yritimme saada tilattua taksin baarihenkilökunnan avustuksella, mutta nyt se ei ollutkaan ihan niin helppoa kuin ennen.

Odottelimme puolisen tuntia, ja kun taksia ei kuulunut hyppäsimme bussiin ja ajelimme Camden Towniin, joka on todellinen taiteilijoiden mekka. Sääkin alkoi taas suosia meitä ja saimme kauniin auringonpaisteen iltapäivään. Camden Town on täynnä toinen toistaan upeampia taloja. Lisäksi täällä on Camdenin markkinat, jotka koostuvat monista vierekkäisistä vähittäismarkkinoista, ja ne ovatkin suuria!

Camden Townista löytyy myös Amy Winehousen patsas. Sitä oli hieman siirretty sitten viime käyntimme täällä, joka oli vuonna 2014. Löysimme kuitenkin Amyn 🙂 Ainakin aiemmin patsas on kuljetettu öiden ajaksi suojaan, ettei sitä varasteta. Patsaalle on jatkuva jono yhteiskuvaan haluavien kanssa. Patsas on lähellä Amyn vanhempien kotia, ja pronssiteos on luonnollisessa koossaan.

Amy Winehousen patsas Camden Townin Stables Marketissa

Camden Lockissa on kuvattu kohtaus elokuvaan “007 SPECTRE” (2015), jossa Bond (Daniel Craig) ja Bill Tanner (Rory Kinnear) ajavat venellä Q:n varastolle. Kohtauksessa on käytetty runsaasti CGI- tekniikkaa, jolla on poistettu kokonaan talo tunnelin päältä, johon Bond ja Tanner veneensä ajavat.

Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC

Olikin aika palata hotellillemme ja tavata Ajay Chowdhury, joka Matthew Fieldin kanssa on kirjoittanut mahtavan Bond-elokuvista kertovan kirjan “Some Kind of Hero: The Remarkable Story of the James Bond Movies“. Kävimme Ajayn kanssa teellä ja illallisella ja jutustelimme kaikenlaista niin Bondiin kuin kaikkeen muuhunkin mahdolliseen liittyen. Ajay kertoi mielenkiintoisia tarinoita Bondin ympäriltä. Oli hienoa tavata Ajay ja olisi ollut hienoa viettää pidempikin ilta hänen kanssaan. Toivottavasti tapaamme pian taas uudestaan 🙂

Ajay Chowdhury, Pirita, Junior Agenttimatkaaja ja Mika

Sitten oli tullut aika sanoa kiitos jälleen Lontoolle. Tämä on paikka jonne haluamme palata aina uudestaan. Jälleen nähtiin niin paljon kaikkea, mutta niin paljon jäi myös näkemättä. Seuraava Bond- lokaatiomatkamme suuntautuukin sitten Saksaan: ensikäyntimme Hampurissa ja paluu Berliinin ovat seuraavana vuorossa. Pysy kuulolla!

Lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täällä