007-matkakertomus: Florida (USA) 2019: Disney World, krokotiilejä ja muita nähtävyyksiä

007-matkakertomus: Florida (USA) 2019: Disney World, krokotiilejä ja muita nähtävyyksiä

August 26, 2021 0 By 007 Travelers

Lukeaksesi Floridan 007-matkakertomuksemme päivästä yksi, klikkaa tästä.

Perjantai 12. heinäkuuta:

Heräsimme Seminole Hard Rock Hotel & Casino, Hollywood – hotellissa ja tilasimme aamiaisen huoneeseemme.

Aamiaisen syötyämme hyppäsimme autoomme ja ajoimme päivän ensimmäiseen kohteeseemme.

Lion Country Safari on hyvin mielenkiintoinen vierailupaikka. Se sijaitsee Loxahatcheessa, osoitteessa 2003 Lion Country Safari Rd ja on Yhdysvaltojen ensimmäinen “cageless zoo” eli eläimet on alueella vapaana, paitsi leijonat, jotka vapaana ollessaan söisivät varmaan muut eläimet… Täällä voit ajaa omalla autollasi tai vuokrata auton paikan päältä, ajaa eläintarhan sisäpuolelle ja nähdä paljon erilaisia eläimiä, kuten kirahveja, virtahepoja ja strutseja. Ohjeissa sanotaan, että auton ikkunat on pidettävä suljettuina koko kierroksen ajan ja se olikin hyvä ohje, koska strutsit tulivat koputtelemaan auton ikkunoita. Koko ajan piti myös ajella varovasti, koska eläimet kävelivät teiden ylitse. Yhden kerran iso sarvikuono pysähtyi keskelle tietä huilailemaan ja meidän piti odotella kunnes eläintarhan työmiehet tulivat paikalle ja pyysivät ystävällisesti elikkoa vähän siirtymään, jotta autojono pääsisi jatkamaan matkaa.

Lion Country Safarin jälkeen jatkoimme edelleen kohti pohjoista ja ensimmäinen pysähdys oli Jupiter, kaupunki, ei planeetta… Eräs kuuluisa henkilö, jolla oli kytkös myös Bond-maailmaan, kuoli täällä 6. syyskuuta 2018. Hän oli Burt Reynolds, jota kerran harkittiin 007:n rooliin, kun Sean Connery vetäytyi roolista. Reynolds on sanonut, että yksi asia jota hän katuu on ollut, ettei hän näytellyt James Bondia. Reynolds sanoi: “Suuri yleisö ei olisi hyväksynyt amerikkalaista näyttelemässä 007:ää”, mutta myös että “Olisin voinut tehdä sen ja olisin tehnyt sen hyvin.” Burt Reynolds näytteli yhdessä Roger Mooren kanssa vuonna 1981 elokuvassa “Kanuunankuularalli“.

Burt Reynolds

Seuraava pysähdys oli yhtä jännittävä kuin Lion Country Safari. Noin kahden ja puolen tunnin ajamisen jälkeen saavuimme Kenansville ja Lake Cypress Roadille. Täällä on Wild Florida Gator Park ja täältä löytää monia alligaattoreita, krokotiilejä ja muita villieläimiä. Todella suositeltava paikka tämänlaisista eläimistä pitäville. Mutta jos keli on kuuma, muista varata riittävästi juotavaa mukaan vierailun ajaksi…

Krokotiilit muistuttivat meitä Bond-elokuvasta “Elä ja anna toisten kuolla” (1973), jossa Bondin (Roger Moore) täytyy hyppiä usean krokotiilin yli pelastaakseen nahkansa… Elokuvassa Tee Hee (Julius Harris) opettaa Bondia, että alligaattorin tunnistaa sen pyöreästä kuonosta. Bondin joutuessa elokuvassa pikku saarelle, hän joutuu hyppimään krokotiilien yli päästäkseen sieltä pois. Kuolemaa uhmaavan tempun teki krokotiilifarmin omistaja / stuntman Ross Kananga, jonka viides yritys vasta onnistui. Kanangan mukaan nimettiin myös elokuvan konna, jonka nimi on Dr. Kananga / Mr. Big ja häntä näyttelee Yaphet Kotto.

The Bone Breaker
Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC
James Bondin (Stuntman Ross Kanangan) jalat ja krokotiilit
Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC
Juniori Agentti Matkaaja
Mika, Junori Agentti Matkaaja ja Pirita

Jatkoimme ajamista Orlandoon. Nyt matkaa oli enää noin tunnin ajon verran ja löysimmekin helposti seuraavan kahden päivän hotellimme, joka oli Fairfield Inn & Suites by Marriott Orlando International Drive/Convention Center osoitteessa 8214 Universal Blvd.

Majoitus: Fairfield Inn & Suites by Marriott Orlando International Drive/Convention Center

Huonetyyppi: DeLuxe Queen, kaksi queen size-sänkyä

Hinta: $ 209,25 / 2 aikuista ja yksi lapsi, ei sisältänyt aamiaista

Varaus: Booking.comin kautta

Kirjauduimme sisään ja rentouduimme hetken ja luonnollisesti vierailimme hotellin uima-allasalueella.

Illalla matkasimme Orlandon keskustaan, jossa tapasimme Bond-ystävämme Richard ja Leslie Skillmanin. Ajoimme automme parkkihalliin ja aloimme etsiä paikkaa nimeltä The Pub. (Mainio nimi gastropubille). Meidän täytyi parit kerrat soitella Skillmaneille ennen kuin löysimme paikan. Ilta oli mahtava ja Skillmanit kertoivat meille upeista seikkailuistaan, joita he olivat kokeneet järjestäessään Bond-tapahtumia ja vierailleet Bondin kuvauspaikoilla ympäri maailman.

Vasemmalta oikealle: Pirita, Leslie, Juniori Agentti Matkaaja, Mika ja Richard

Oli sateinen ilta ja kauniita salamoita taivaalla sekä hieman ukkosen jyrinää, kun aloimme ajaa takaisin kohti hotelliamme ja valmistautua seuraavaan päivään sekä tavata upeat hahmot ja nähtävyydet Disney Worldissä.

Lauantai 13. heinäkuuta

Tämä oli Disney World-päivä ja mietimme mihin neljästä mahdollisesta puistosta menisimme. Aikaa ei ollut vierailla kuin yhdessä puistossa. Päädyimme Magic Kingdomiin, joka on puistoista kaikkein traditionaalisin.

Hyppäsimme aluksi bussiin, joka vei meidän Epcotiin, jossa vaihdoimme menopeliksi monorailin, raiteilla kulkevan junankaltaisen härvelin, joka vei meidät sitten Magic Kingdomiin.

Oli upeaa nähdä Magic Kingdomin sisäänkäynti ja Tuhkimon linna.

Kaupungintalo
Pääkatu
Tuhkimon linna

“Niin kuin viime käynnillään Yhdysvalloissa hän nautti Kummituskartanosta ja sen uskomattomista erikoisefekteistä: tanssisali täynnä pyöriviä aavemaisia 18. vuosisadan tanssijoita, kammottava ajan syömä ruokasali jonne oli katettu hääaamiainen, jota ei koskaan ollutkaan ja jonne onnettoman morsiamen haamu ilmestyi, toinen haamu istui soittamassa urkuja, lasimalja jossa kalpea naisenpää puhui loputtomasti kaameista enteistä ja hämmentävä tuokio ulos mentäessä, kun peili näytti hänen istumassa kahden aavemaisen olennon välissä. Se oli varmasti hintansa arvoinen käynti.”  

John Gardner:Ei kukkia vainajalle, James Bond” (1993)

Koska Phantom Manor oli yksi Bondin suosikeista, me suuntasimme myös siihen suuntaan. Olimme olleet Phantom Manorissa, kun vierailimme Pariisin Disney Worldissä ja kyllä, se oli myös yksi meidän ehdottomista suosikeista. Ennen Phantom Manoriin sisälle pääsemistä kuljetaan hautausmaan ohitse, josta löytyy hienoja hautakiviä.

Kummituskartano Phantom Manor

Yksi asia jota todella odotimme oli paraati. Siinä voi nähdä monia Disney-hahmoja, kuten Kaunotar ja hirviö, Pieni merenneito Ariel, Peter Pan sekä Mikki ja Minni Hiiri. Näiden hahmojen kanssa voi todella tuntea Magic Kingdomin lämmön ja fiiliksen.

Kaunotar ja hirviö
Pieni merenneito Ariel
Peter Pan
Mikki ja Minni Hiiri

Muutamia vuosia aiemmin vierailimme Pariisin Disneylandissa Ranskassa. Voit lukea Disneyland Pariisin 007-matkakertomuksemme täältä

Sitten mahtava päivä olikin ohitse ja suuntasimme takaisin hotelliamme kohti samaa tietä kuin saavuimmekin. Ensin monoraililla ja sitten bussilla hotellillemme. Oli vielä aikaa viettää aikaa uima-allas alueella ennen kuin teimme ilta-ajelun ja katselimme kaunista Orlandon kaupunkia. Vielä palattuamme hotellillemme teimme iltakävelyn Goodings Plazalla ja ostelimme tuliaisia.

Seuraavana päivänä menemme jokiristeilylle ja tutkimme paikkoja “Kuuraketista” (1979), jossa Jaws ajaa takaa Bondia. Pysy kuulolla!

Katso lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täällä