“007 No Time to Die” -elokuvan trailerin analyysi ja tulkinta

“007 No Time to Die” -elokuvan trailerin analyysi ja tulkinta

August 30, 2023 0 By 007 Travelers

007 No Time to Die“- elokuvan ensimmäisen trailerin ilmestyttyä, alettiin välittömästi spekuloimaan mitä mikin kohta oikein tarkoittaakaan.

Analysoimme tässä kuinka me “No Time to Dien” trailerin tulkitsimme.

Traileri alkaa tutulla Bond-teemalla ja Daniel Craigin kuvalla legendaarisen Aston Martin DB5:n ratin takana, joka heti herättää Bond-fanien tunteet pintaan. Ollaan siis heti tuttujen asioiden äärellä ja vauhtia on elokuvassa tiedossa.

Edellisestäkin 007-elokuvasta tuttu Madeleine Swann (Léa Seydoux) Bondin kyydissä kysyy tältä “Miksi minä pettäisin sinut?” eli selvästi petos on yksi elokuvan teemoista. Bondin vastatessa “Meillä kaikilla on salaisuutemme” viittaa siihen, että niin hänellä kuin Madeleinellakin on menneisyytensä, jotka tulevat vainoamaan heitä elokuvan aikana.

Bondin tehdessä päätähuimaavan hypyn korkealta sillalta, eteemme avautuu Metro Goldwyn Mayerin (MGM) logo tuttuine leijonineen ja näemme M:n (Ralph Fiennes), joka sanoo “maailman aseistautuvan nopeammin kuin koskaan” ja kysyy “Missä on 007?”

Seuraavaksi näemme Felix Leiterin (Jeffrey Wright) pyytämässä Bondilta apua, koska hän on ainoa johon Leiter voi luottaa. Bondin palatessa Lontooseen, hän tapaa Q:n (Ben Whishaw), joka luulee Bondin kuolleen, kun tästä ei ole kuulunut aikoihin.

Traileri paljastaa myös, että Bondin arkkivihollinen Ernst Stavro Blofeld (Christoph Waltz) on edelleen kuvioissa mukana, mutta hän on vangittuna “007 SPECTRE” (2015) elokuvan tapahtumien johdosta. Traileri antaa myös ymmärtää, elokuvassa on toinenkin konna. Tämä sanoo, että hän voisi puhua omalle peilikuvalleen, kun puhuu Bondista. Bond kommentoi tämän puheita “Historia ei ole ystävällinen niille jotka leikkivät Jumalaa”.

Loppuosa trailerista näyttääkin sitten räjähtävää toimintaa niin maalla, merellä kuin ilmassa ja antaa ymmärtää, että vauhti on vähintään yhtä kovaa kuin aiemmissa Bond-leffoissa päätyen siihen, että Aston Martin DB5:ssä näyttää olevan uusia hienoja vimpaimia, joita Bond pääsee käyttämään tiukoissa tilanteissa. Lopuksi “No Time to Die”- tekstin tullessa ruutuun Bond ampuu kohti katsojia kuuluisan “aseenpiippukohtauksen” mukaisesti.

Tulkitsemme, että petos on tämän elokuvan teema, joka kulkee taustalla. Sitä korostetaan elokuvan nimeä kantavalla tunnusbiisissä, jossa petoksesta vihjaillaan. Kaikki tämä on jo mahdutettu traileriin, jonka tarkoitus on saada katsoja kiinnostumaan elokuvasta. Trailereita on erilaisia, on teaser, virallinen ja pitkä traileri. Katsoja saadaan koukkuun ja odottamaan elokuvaa entistä enemmän, ja arvailemaan juonen kulkua. Mihin petos johtaa, keiden elämän se muuttaa. Miten siitä selvitään?

Katso ensimmäinen official trailer alta ja tee oma analyysisi:

Lisää MUITA 007-AIHEISIA UUTISIA täällä