007-matkakertomus: Marbella (ESPANJA) 2018

007-matkakertomus: Marbella (ESPANJA) 2018

January 3, 2020 0 By 007 Travelers

Lukeaksesi Espanjan 007-matkakertomuksemme päivästä yksi, klikkaa tästä

2. Elokuuta 2018

Päivän Bond-kohde

Marbella Club Hotel – Golf Resort and Spa

Aamiainen Rock-hotellilla Gibraltarilla todella rokkasi ja meillä oli vielä aikaa tutkia Europa Pointin ympäristöä tänä aamuna. Katso kuvamme kohteesta edellisen päivän matkakertomuksestamme.

Taksi vei meidät myöhemmin läpi Gibraltarin lentokentän rajalle ja kävelimme läpi raja-alueen – jälleen ilman mitään viivytyksiä – otimme automme parkkipaikalta ja ajoimme La Linean puolella paikkaan, jossa “007 vaaran vyöhykkeellä” (1987) – elokuvan alkukohtaus on kuvattu. Katsoimme viimeistä kertaa tällä matkalla kohti Gibraltaria ja jatkoimme matkaamme.

Matkustaminen autolla

Mistä: Gibraltar (Britannan merentakainen alue)
Mihin: Marbella (Espanja)
Tietullit: 8,40 EUR

Valitsimme lyhimmän ja nopeimman reitin ja tänään ajoa oli vain tunnin verran. Ei paha 🙂 Pari tietullia kohtasimme matkalla, joiden jälkeen olimme 8,40 euroa köyhempiä.

Marbella

Marbella on kaupunki Espanjan Aurinkorannikolla Málagan maakunnassa Andalusian itsehallintoalueella. Kaupungissa on noin 140 000 asukasta (2016).

Aluetta on muinoin pitänyt hallussaan niin foinikialaiset, karthagolaiset kuin roomalaisetkin mutta jo paleoliittiselta kaudelta peräisin olevia jäänteitä on löydetty. Roomalaisten ajoilta ovat peräisin roomalainen kylpylä ja Villa romana de Río Verde. 700-luvulla arabit saapuivat eteläiseen Espanjaan tuoden mukanaan islamilaisen hallinnon. Linna ja puolustusmuuri rakennettiin suojaamaan kaupunkia kristittyjen hyökkäyksiltä. Arabit hallitsivat Marbellaa n. 700 vuoden ajan, ja maurilaisvaikutteita voi nähdä eri puolilla Marbellaa. Lue lisää täältä (Wikipedia)

Marbella oli todella aurinkoinen paikka ja saimme parkkeerattua Nissanimme parkkihalliin, joka sijaitsi aivan lähellä hotelliamme (hinta oli 15 euroa / yö, kun sen maksoi etukäteen).

Majoitus ajalla 02-03 elokuuta 2018

Hotelli: Aparthotel Puerto Azul *** (rannalla, 1,2 km keskustasta)
Osoite: Camilo José Cela, 3, 29602 Marbella, Spain
Varattu: Hotellin omien sivujen kautta
Hinta: 185,19 euroa / 1 yö 
Aamiainen: Sisältyi hintaan (25,70 €/ 2 aikuista ja yksi lapsi)
Wi-Fi: Ilmainen
Pysäköinti: Hotellin läheisyydessä julkisella maksullisella parkkipaikalla ilman varausmahdollisuutta.
Sisäänkirjautuminen: Kello 15.00 
Uloskirjautuminen: Kello 12.00
Huonetyyppi: Huoneisto merinäköalalla

Meillä oli kiva uima-allas Aparthotel Puerto Azulilla ja otimme hetken aikaa aurinkoa ja rentouduimme uima-altaalla.

Kävelimme promenadi Paseo Maritimoa pitkin ja nautimme päivästä katsellen tyyntä merta. Rannalle oli tehty kauniita hiekkaveistoksia.

Sitten olikin aika vierailla päivän Bond-kohteessa: Marbella Club Hotel – Gold Resort and Spassa. Tässä paikassa 007 vieraili Raymond Bensonin romaanissa “DoubleShot“, joka on vuodelta 2000. Hotelli on luksusta parhaimmillaan. Kaunis tilava alue uima-altaineen on täydellinen ja sijaitsee tietysti aivan meren rannalla.

Istuimme hetken hotellin aulassa ja kävelimme sitten läpi upean allasalueen merenrannalle. Siellä on kaunis romanttinen silta nimeltään Embarcadero ja kävelimme sen päähän. Yhtäkkiä sumu tuli täysin puun takaa ja peitti auringon hetkeksi. Näkymä oli ihmeellinen. Tällä alueella säämuutokset saattavat tulla todella yllättäen.

Katso kuvamme ja tarkempi artikkelimme Marbella Club Hotellista englanniksi täällä

“He ajoivat kuuluisan italialaisen laulajan Tony Dallin omistaman ravintolan ja Marbellan kuumimman diskoteekin – Olivia Valeren ohitse ja pian ajoivat Marbella Club hotellin sisäänkäynnistä Bulevar Principe Alfonso von Hohenlohelle. Yksi rannan hienoimmista lomakeskushotelleista, Marbella Club tarjosi kaikkea bungaloweista yksinkertaisiin huoneisiin…”

…”Bond päätti ettei väitä vastaan. He kirjautuivat hotelliin sisään, jossa tytöillä oli varattuna korkealuokkainen bungalow kahdella makuuhuoneella, kaksi kylpyhuonetta, jaettu olohuone ja terassi. He kävelivät alueen läpi, joka oli ympäröity rehevällä lehvästöllä ja palmupuilla. Heidi oli ekstaasissa kun he astuivat sisään bungalowiin…”

…”Joten Bond ja Heidi jättivät hänet, kävelivät poikki hotellin alueen, läpi rantaklubin ja kauppojen, lämpimälle, pehmeälle hiekkarannalle. Välimeri oli rauhaisa, luoden tasaisen sinisen seesteisyyden horisontin. Ranta oli täytetty hotellivieraiden rantatuoleilla, joille henkilökunta toi pyyhkeitä tai drinkkejä baarista…”

Raymond Benson: “DoubleShot” (2000)

Illalla vierailimme kuuluisassa Puerto Banuksen satamassa, jossa kaikki rikkaat ja kuuluisat tapaavat. Oli viikonloppu ja vaikutti siltä, että kaikki ravintolat olivat lähes täynnä ihmisiä, jotka juhlivat ja pitivät hauskaa. Satamassa oli satoja upeita veneitä ja huvialuksia.

Illalla kävelimme kauniilla markkina-alueella ja löysimme ravintolan jossa söimme illallisen ennen paluuta hotellillemme.

Seuraavan päivän kohteemme on Málaga, tämänvuotisen Espanjan kiertueemme päätöskaupunki. Voit siirtyä tuohon päivään tästä

Katso lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täältä