007-matkakertomus: Cádiz (ESPANJA) / Tervetuloa Kuubaan :)

007-matkakertomus: Cádiz (ESPANJA) / Tervetuloa Kuubaan :)

March 16, 2019 0 By 007 Travelers


007 Travelers jälleen liikkeellä ja Bondin kuvauspaikkoja metsästämässä!
Tällä kertaa teimme Espanjan kiertueen 27. heinäkuuta – 4. elokuuta 2018.

LentoyhtiöFinnair
Mistä: Helsinki (20.40 paikallista aikaa)
Minne: Málaga, Espanja (00.15 paikallista aikaa)
Hinta: 1018,53 euros + lentopisteet 10063 (2 aikuista, 1 lapsi)
Kesto: 4 tuntia 30 minuuttia

Majoitus 27-28. heinäkuuta 2018

HotelliCortijo Chico Malaga Airport **** (10 minutin ajomatkan päässä Málagan lentokentältä. Tämä hotelli on lentokentän pohjoista sisäänkäyntiä lähimpänä oleva majoituspaikka.)
Osoite: Avenida de las Américas, s/n, 29130 Alhaurín de la Torre, Spain
Varaus: Booking.comin kautta
Hinta: 114,30 EUR / 1 yö
Aamiainen: Kuului hintaan (7€/henkilö)
Wi-Fi: Ilmainen
Parking: Ilmainen
Sisäänkirjautuminen: 14.00
Uloskirjautuminen: 12.00
Huonetyyppi: Kahden hengen huone, 25m2, lisäsängyllä

Iltalentomme lähtöaika oli 20.40, mutta lento oli jo puolisen tuntia myöhässä ennen kuin pääsimme ilmaan. Lennon aikana kaunis täysikuu seurasi meitä koko matkan, ja laskeuduimme lopulta noin kello yksi yöllä paikallista aikaa. Meillä oli ennakkoon varattu taksi (maksoi 20 euroa) ja taksikuskimme odotti meitä Málagan lentokentällä, ja menimme suoraan hotellillemme Cortijo Chico Málaga Airportiin nukkumaan.

Seuraavana aamuna olikin heti aikainen herätys, koska meidän täytyi noutaa vuokra-automme Málagan rautatieasemalta. Puhelimen herätyksen alkaessa soida kello kuusi tuntui kuin ei olisi nukkunut lainkaan. Olimme ensimmäisenä aamupalalla, keittiökään ei ollut auennut vielä täysin, mutta hotellin henkilökunta oli ystävällinen ja päästi meidät aamupalahuoneeseen ennen kuin se virallisesti avattiin.

Taksimme tuli ja se vei meidät 25 eurolla Málagan rautatieasemalle jossa vuokra-automme oli. Jouduimme hetken etsimään Europcarin toimistoa, mutta löysimme sen lopulta juna-aseman sisäpuolelta. Virkailija totesi heti matkalaukkumme nähtyään, että vuokraamaamme autoon ne eivät tulisi mahtumaan, ja jouduimme vaihtamaan isompaan autoon 105 euron lisäkustannuksella. Saimme avaimet Nissan Qashqaihin, joka oli parkkihallissa muutaman sadan metrin päässä juna-asemalta.

Matkustaminen autolla

Mistä: Málaga (Espanja)
Mihin: Cádiz (Espanja)


Ja niin aloimme matkaamaan Rondan kautta kohti Cádizia. Rondan saavutimme parin tunnin ajomatkan jälkeen, se kaupunki on mainittu Raymond Bensonin suomentamattomassa Bond-kirjassa “DoubleShot” (2000), mutta tuossa kirjassa Bond ei kuitenkaan Rondassa käy. Sen sijaan siellä naiskonna Margareta Piel tappaa kuuluisan matadorin Roberto Rojon. Myöhemmin Bond ja Margareta ottavat mittaa toisistaan tulitaistelussa Gibraltarilla.

This image has an empty alt attribute; its file name is COPYDSC05675-1024x768.jpg


Ronda sijaitsee korkella paikalla, otimme muutamat kuvat ennen kuin kävimme paikallisessa supermarketissa ja jatkoimme kohti ensimmäistä isoa Bond-kohdettamme Cádizia.

Löysimme hotelli Senator Cádiz Span varsin helposti, mutta varsinainen haaste tuli eteen kun automme täytyi saada parkkihalliin, joka on hotellin kellarissa. Auto piti mahduttaa kapeaan hissiin, jonne se oli ensin käännettävä. Onneksi hotellin aulamies tuli ystävällisesti ohjeistamaan milloin piti ajaa eteenpäin, milloin peruuttaa jne. Nissanin jokaisen kulman törmäystutkat huusivat lähellä olevista esteistä, mutta aulamiehen ohjeiden mukaan saimme auton lopulta kolhuitta hissiin ja siitä parkkihalliin.

Parkkeeraus maksoi 19 euroa / päivä eli kokonaiskulu oli 38 euroa. Ensimmäisen päivän ajo-osuudet oli suoritettu ja nyt pääsi jo vähän lomatunnelmaan.

Huom! Matkavinkki: Cádizista on äärettömän vaikea löytää parkkipaikkaa, joten kannattaa liikkua taksilla ja / tai jalkaisin.

Majoitus 28-30. heinäkuuta 2018

HotelliSenator Cádiz Spa Hotel **** (400 m keskustasta)
Osoite: Rubio y Díaz, 1, 11004 Cádiz, Spain
Varattu: Booking.comin kautta
Hinta: 440,11 EUR / 2 yötä 
Aamiainen: Sisältyi hintaan (12€/henkilö/päivä)
Wi-Fi: Ilmainen
Pysäköinti: 38€/ 2 päivää
Sisäänkirjautuminen: 14.00
Uloskirjautuminen: 12.00
Huonetyyppi: Perhehuone, 24m2, varustettu kahdella parivuoteella

Täysin kunnostetun kartanon sisällä oleva hotelli on 12 minuutin kävelymatkan päässä rannasta, ja sijaitsee Cádizin vanhan kaupungin sydämessä, lähellä kauppakeskuksia. Hotellin katolla on kesäkaudella toimiva uima-allas jossa mekin kävimme.


Oli aika lähteä etsimään tämän matkan ensimmäistä Bond-kohdetta. Otimme taksin ja ajoimme Mercado Central de Abastos – markkinapaikalle, jossa Raoulin sikaritehdas sijaitsee elokuvassa “007 – Kuolema saa odottaa” (2002). Elokuvassa tietenkin ollaan Kuubassa, mutta todellisuudessa kuvaukset tehtiin täällä Cádizissa. Paikka on ulkoilmamarkkina-alue, jossa ihmiset myyvät kalaa, ruokaa ja kaikenlaisia muitakin tuotteita.


Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

Kuva “From Script to Screen – Die Another Day” – documentista


Myös pieni “tunneli” josta Bond tulee ulos on tämän markkina-alueen kulmalla.

Mika ja Pirita / 007 Travelers

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

Söimme läheisessä kahvila Andaluciassa. Pirita ja tytär söivät tonnikalapizzan puoliksi (8,50 euroa) ja Mika otti Cannelonipötkön (8 euroa) ja joimme vettä (2 euroa).

Kävelimme Cádizin rantaviivaa pitkin, jossa on kuvattu “Kuubajakson” ensimmäinen kohtaus, jossa kuvatekstinä näkyy Havanna. Tässä kohtaa on todella kaunista ja tunsimme meren tuoksun auringon näyttäessä upealta taivaalla. Ilta oli todella hieno!


Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

Kuva “From Script to Screen – Die Another Day” – documentista.

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

Palasimme hotellillemme ja rentouduimme uima-altaalla, joka sijaitsi hotellin katolla. Uimisen jälkeen menimme illalliselle ja löysimme argentiinalaisen ravintolan (Grill House Elfrides Restaurante Argentino) läheltä hotelliamme. Ruoka oli ihan ok, Piritan syödessä kanahampurilaisen, tyttären ottaessa Isoäidin munakokkelia ranskalaisilla ja Mikan valintana oli Kananrinta sitruunakastikkeessa. Palvelu tässä paikassa olisi voinut olla hieman nopeampaankin… Kun olimme saaneet syötyä, päivä olikin vaihtunut jo illaksi, ja ensimmäinen täysi päivämme tältä matkalta oli pulkassa.

Seuraavana päivänä suunnitelmanamme oli uida paikassa, jossa Jinx (Halle Berry) nousee merestä ja tapaa 007:n elokuvassa “007Kuolema saa odottaa“. Pääset seuraavaan päivään tästä