007-matkakertomus: Málaga (ESPANJA) 2018

007-matkakertomus: Málaga (ESPANJA) 2018

March 21, 2020 0 By 007 Travelers

Lukeaksesi Espanjan 007-matkakertomuksemme päivästä yksi, klikkaa tästä

3. Elokuuta 2018

Päivän Bond-kohteet:

Taivas Torremolinoksen yllä

Bar Flor

Plaza de Toros La Malagueta

Matkustaminen autolla

Mistä: Marbella (Espanja)
Mihin: Málaga (Espanja)

.

Jatkoimme ajoa pitkin Costa del Solia kohti Málagaa. Tiesitkö, että vaikka suurin osa elokuvan “Elät vain kahdesti” (1967) helikoptereiden ilmataistelusta oli kuvattu Japanissa, niin osa kohtauksista oli kuvattu Torremolinoksen kaupungin yllä ja ympärillä. Syynä tähän oli se, että filmiryhmän ei ollut sallittu kuvata kohtauksia, jotka sisälsivät ammuskelua ja räjähdyksiä Japanissa, koska siellä kuvattiin luonnonsuojelualueella. Näinollen jotkut kohtaukset gyrokopteri Little Nelliestä ja toisista helikoptereista kuvattiin Espanjassa.

Little Nellie gyrokopteri Espanjassa elokuvassa “Elät vain kahdesti” (1967)
Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC

Lähestyässämme Málagaa alkoi autojonot olla aika pitkät ja vuokra-automme palautusaika alkoi uhkaavasti lähestyä. Meille ei jäänyt aikaa täyttää tankkia ennenkuin palautimme auton, joten siitä tuli meille vähän lisämaksua. Joten, tässä yksi matkustusvinkki auton vuokraajille: Tsekkaa lähimmän bensa-aseman sijanti auton palautuspaikkaan nähden ja varaa riittävästi aikaa mahdollisten ruuhkien varalle! Toivottavasti me opimme nyt tämän läksyn 🙂

Kun olimme palauttaneet automme, tsekkasimme itsemme sisään tämän reissun viimeiseen hotelliimme.

Majoitus ajalla 03-04 elokuuta 2018

Hotelli: Hotel Ilunion Málaga **** (550m keskustasta)
Osoite: Paseo Marítimo Antonio Machado, 10, Malaga Centro, 29002 Málaga, Spain
Varattu: Hotellin omien sivujen kautta
Hinta:  142,12 EUR / 1 yö (Aikainen varaus, vähintään 30 päivää ennen)
Aamiainen: Sisältyi hintaan (14 €/henkilö)
Wi-Fi: Ilmainen
Pysäköinti: 11 €/päivä, yksityinen pysäköinti
Sisäänkirjautuminen: 14.00 
Uloskirjautuminen: 12.00
Huonetyyppi: Kolmen hengen huone (31m2)

Málaga

Málaga on satamakaupunki Etelä-Espanjassa, Andalusiassa, Aurinkorannikolla. Se on myös Málagan maakunnan pääkaupunki. Kaupungin väkiluku on noin 570 000 (2015). Metropolialueella (Málaga–Marbella) asuu laskentatavasta riippuen noin 865 000 – 1 000 000 ihmistä. (Wikipedia)

Málagassa otimme taksin ja suuntasimme Bond-paikkaan nimeltä Cafeteria Bar Flor, jossa 007 vieraili Raymond Bensonin Bond-kirjassa “DoubleShot” (2000). Baari sijaitsee osoitteessa Calle Cervantes, 4.

“He tappoivat aikaa Bar Flor – nimisessä katukahvilassa aivan kadun toisella puolella Málagan Plaza de Toros La Malaguetalta. Bond istui Heidin kanssa yhdellä kadun puoleisista pöydistä, kun taas Hedy, jolla oli päässään punainen perukki, huivi ja aurinkolasit, istui kahvilan sisällä, erillään heistä. Hän pystyi kuulemaan heidän keskustelunsa korvanapissaan olevalla pienellä mikrofonilla, joka oli kiinnitetty Heidin puseron nappiin.”

Raymond Benson: “DoubleShot” (2000)

Söimme vähän snacksejä Bar Florissa ja kävelimme sen jälkeen Plaza de Toros La Malaguetalle, joka oli ihan Bar Florin vieressä. Valitettavasti tämä härkätaisteluareena oli suljettu, joten otimme vain muutaman ulkokuvan.

“Se oli kiireinen pieni paikka, kansoitettu innokkailla katsojilla, jotka odottivat härkätaisteluareenan ovien aukeamista. Kaksi peliautomaattia piti valtavaa meteliä, ja ilma oli asiakkaiden puheensorinaa. Nämä olivat ihmisiä jotka rakastivat härkätaistelua, ja härkätaistelut on siellä yhtä keskusteltu aihe kuin mitä jalkapallosta keskustellaan Britanniassa.”

Raymond Benson: “DoubleShot” (2000)

Tämän jälkeen kävelimme La Malaguetan rannalle, jossa ihmiset pelasivat rantalentopalloa ja pitivät hauskaa.

Illalla oli vielä aikaa nauttia hotellimme uima-altaasta ja espanjalaisesta ruuasta hotellillamme. Jälleen kerran mitä mainioin loma Espanjassa, mutta nyt oli aika sanoa näkemiin ja ensi kertaan!

Katso lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täältä