007-matkakertomus: Gibraltar (BRITANNIAN MERENTAKAINEN ALUE) 2018 / Harjoitus Gibraltarilla

007-matkakertomus: Gibraltar (BRITANNIAN MERENTAKAINEN ALUE) 2018 / Harjoitus Gibraltarilla

August 21, 2019 2 By 007 Travelers

Lukeaksesi Espanjan 007-matkakertomuksemme päivästä yksi, klikkaa tästä

31. heinäkuuta 2018

Päivän Bond-kohteet:

Useita paikkoja elokuvan “007 vaaran vyöhykkeellä” (1987) avausjaksosta

Matkustaminen autolla

Mistä: Rota (Espanja)
Mihin: Gibraltar (Britannian merentakainen alue)
Tietullit: –

Majoittuminen ajalla 31. Heinäkuuta – 01. Elokuuta 2018

HotelliThe Caleta Hotel Health, Beauty & Conference Centre **** (rannalla, 1,1 km keskustasta)
Osoite: Sir Herbert Miles Road, GX11 1AA Gibraltar, Gibraltar
Varattu: Hotellin omien sivujen kautta
Hinta: 184,46 EUR / 1 yö (Early bird – tarjous, yhtä kuukautta aiemmin)
Kaupunkivero: –
Aamiainen: Sisältyi (10€/henkilö)
Wi-Fi: Ilmainen
Parkkeeraus: Ilmainen
Sisäänkirjautuminen: 14.00 alkaen
Uloskirjautuminen: 11.00 mennessä
Huonetyyppi: 3 sängyn perhehuone merinäköalalla

Heti aamiaisen jälkeen Playa de la Luz – hotellilla matkasimme Rotasta kohti Gibraltaria.

Oli jälleen kuuma heti aamusta ja meillä oli parin tunnin ajomatka Gibraltarin rajalle ja olimme valmistautuneet jonoihin paikan päällä.

Kuuluisa Gibraltarinvuori näkyi jo pitkälle ennen kuin saavuimme raja-alueelle. Se olikin hyvä, sillä tienviittoja Gibraltarille ei paljoa Espanjan puolella näy ennen kuin on aivan lähellä… onneksi autoissa on nykyään navigaattorit saatavilla. Meillä oli auto vuokrattuna Espanjan puolelta ja säännöissä sanottiin, että autoa ei saa viedä Gibraltarin puolelle, joka on osa Britannian merentakaisia alueita.

Meidän täytyi siis jättää auto Santa Bárbaran parkkialueelle, joka sijaitsi Espanjan puolella La Línea de la Concepciónissa.

Vuokra-automme Nissan QashqaiKävelimme raja-alueen yli, näytimme passimme ja ilman mitään viivytyksiä olimme Gibraltarin puolella. Tässä vaiheessa päivää oli jo suorastaan paahtavan kuuma ja onneksi saimme heti taksin, joka vei meidät hotellillemme La Caletaan, Sir Herbert Miles Roadille. Tässä vaiheessa yksi pikku vinkki: Kannattaa tarkastaa, käykö taksissa luottokortti vai vain käteinen. Jotkut taksit saattavat ottaa vastaan myös euroja, jotkut vain Englannin puntia. Vaihtorahaksi saa vain Gibraltarin puntia (jotka eivät sitten välttämättä käy esimerkiksi Englannissa…)


Söimme aika myöhäisen lounaan hotellilla, huilasimme vähän ja vaihdoimme vaatteemme.

Olimme sopineet tapaavamme Carl Mesilion, omistajan Inside-Out Rock Toursilta kello 16.00. Carl vei meidät elokuvan “007 vaaran vyöhykkeellä” (1987) kuvauspaikoille. Bondiahan tuossa elokuvassa näytteli Timothy Dalton.

Laita tästä soimaan “Exercise at Gibraltar” ja katso samalla kuviamme leffan kuvauspaikalta John Barryn ko. kappaleen soidessa taustalla.. Seuraavat lokaatiokuvat ovat siinä järjestyksessä kun ne tapahtuvat elokuvassa,

Pienet kuvat isojen kuvien sisällä:
© EON, United Artists, Danjaq LLC

Nämä kolme ensimmäistä kuvaa on otettu Espanjan puolelta.

Gibraltarinvuorella oli vedenkeräyssysteemi, joka voidaan nähdä alla olevassa kuvassa “007 vaaran vyöhykkeellä” – elokuvasta.

Systeemi oli asennettu Great Gibraltar Sand Dunen rinteelle, vanhalle hiekkadyynille, joka hallitsee Gibraltarinvuoren itäpuolta. Sadevesi valui rinnettä alas avoimeen kanavaan, josta se meni eteenpäin säiliöjärjestelmään, joka oli vuoren sisällä.

Systeemi poistettiin käytöstä kuitenkin jokunen vuosi leffan valmistumisen jälkeen, koska se oli epäkäytännöllinen ja kallis ylläpitää.

Tänä päivänä Gibraltarilla on kaksi erillistä vedenkäyttöjärjestelmää: toinen juomavettä varten ja toinen on suolavesijärjestelmä, jota käytetään vessojen huuhteluun, tulipalojen sammuttamiseen, teiden puhdistamiseen ja muihin puhdistustarpeisiin.

This image has an empty alt attribute; its file name is TLD21-1024x728.jpg

004 (Frederick Warder) valmiina kiipeämään ylöspäin Gibraltarinvuorella


Upean kierroksen jälkeen Carl jätti meidät Caleta-hotellillemme. Voimme vahvasti suositella Carlia, jos tarvitset kierrosta Gibraltarilla!

Carl Mesilio / Inside Out Rock Tours


Kierroksen jälkeen rentouduimme hotellin viihtyisällä uima-allasalueella, jonka jälkeen menimme biitsille katselemaan kauniita taloja merenrannalla ja seurasimme paikallisten poikien uimahyppyjä. Myöhemmin söimme illallisen hotellin ravintolassa.


Seuraavana päivänä Rockataan!

Katso lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täältä