007-matkakertomus: Gibraltar (BRITANNIAN MERENTAKAINEN ALUE) 2018 / Let’s Rock!

007-matkakertomus: Gibraltar (BRITANNIAN MERENTAKAINEN ALUE) 2018 / Let’s Rock!

November 13, 2019 0 By 007 Travelers

Lukeaksesi Espanjan 007-matkakertomuksemme päivästä yksi, klikkaa tästä.

1. Elokuuta 2018

Toinen päivä Gibraltarilla.

Gibraltar on Britannian merentakainen alue. Se sijaitsee Pyreneiden niemimaan eteläosassa Espanjan rannikolla Gibraltarinsalmessa.

Lue lisää täältä

Päivän Bond-kohteet:

Satama

The Rock Hotel

The Convent

King’s Chapel

HotelliThe Rock Hotel **** (1,5 km keskustasta)
Osoite: 3 Europa Road, GX11 1AA Gibraltar, Gibraltar
Varattu: Hotellin oman sivuston kautta
Hinta: £250 (306,74 EUR) / 1 yö 
Aamiainen: Sisältyi (10€/henkilö)
Wi-Fi: Ilmainen
Pysäköinti: Ilmainen
Sisäänkirjautuminen: 14.00 
Uloskirjautuminen: 11.00
Huonetyyppi: Sviitti merinäkymällä ja parvekkeella

Rock-hotelli sijaitsee majesteetillisella paikalla Gibraltarin kuuluisan vuoren juurella tarjoten upeat näkymät Gibraltarin lahdelle ja – salmelle kuten myös Espanjan puolelle.

Päivä kaksi Gibraltarilla alkoi normaalin kaavan mukaan aamiaisella, tällä kertaa hotelli Caletalla. Sitten otimme taksin ja ajoimme Gibraltarin satamaan. Bondin (Sean Connery) valehautajaiskohtaus elokuvassa “Elät vain kahdesti” (1967) kuvattiin Gibraltarin rannikolla. Elokuvassa hautajaiset tapahtuu Hongkongissa, mutta Gibraltar esittää Hongkongia tässä kohtauksessa. Kuvaukset tehtiin “HMS Tenby” – laivan kannella.

Sitten oli aika lähteä mielenkiintoiselle delfiinisafarille, jonka järjesti Dolphin Safari. Matkan aikana näimme 30-40 delfiiniä, mutta oppaamme kertoi, että niitä oli tutkan mukaan 100-300 lisää alapuolellamme pinnan alla.

Bondin valehautajaiset elokuvassa “Elät vain kahdesti” (1967) “HMS Tenby” – laivan kannella.
Photo © EON, United Artists, Danjaq, LLC

Risteilyn jälkeen, menimme takaisin Caleta – hotellille ja taksin odotellessa noudimme laukkumme ja ajoimme Rock – hotellille. Se on upea hotelli, joka sijaitsee Gibraltarinvuoren juurella.

Katso esittelymme Rock-hotellista englanniksi täältä.

“Kun toiset puhuivat hänestä, James Bond ei tuntenut korviaan polttavan, kun hän makasi merinäköalahuoneensa sängyssä Gibraltarin Rock-hotellissa. Hän ei olisi pystynyt kuitenkaan niitä raapimaan – side hänen päässään peitti ne täydellisesti.”
 

Oveen koputettiin. Bond sammutti kaukosäätimellä television pois päältä, mutta ei noussut ylös. Hän huusi, “jos sinulla on avain, tule sisään.” Ainoat henkilöt joilla oli avaimet hänen huoneeseensa, oli hänen hoitajansa… sekä Tauntin kaksoset.
“Olemme karkkipaperitytöt ja on aika juhlia! Heidi lauloi iloisesti kun he astuivat Bondin makuuhuoneeseen. Hedyllä oli pullo Taittingeria. He olivat jälleen pukeutuneet identtisesti, valkoisiin puseroihin ja tiukasti istuviin muotifarkkuihin. Heidin käsivarsi oli kantohihnassa.
“Tulimme parantamaan sinut,” Hedy sanoi.
Bond osoitti samppanjaa. Minun ei pitäisi juoda, tiedättehän.”
“Tiedämme sen,” hän vastasi. “Tämä on meille!”


Raymond Benson: “DoubleShot” (2000)


Hotellihuoneissa on varoituskylttejä, että ovia ja ikkunoita ei saa jättää auki, koska apinat saattavat tulla huoneisiin sisään!

Magotteja eli berberiapinoita näkyy ympäri Gibraltarinvuorta, myös matkamuistomyymälän kahvion pöydillä…

Sitten olikin lounasaika ja kävelimme alas Rock-hotellilta ja menimme Mamma Mia – pizzeriaan, joka sijaitsee Elliots Waylla ja söimme makoisat “Caraibi” – pizzat siellä.

Caraibi – pizza

Siirryimme kohti Gibraltarin keskustaa ja otimme kuvia “The Conventista” (suomeksi Luostari), joka on Gibraltarin kuveröörin virka-asunto. Raymond Bensonin romaanissa “DoubleShot” (2000) “The Convent” oli tapahtumapaikkana kirjan loppuhuipennuksessa.

“Kuvernöörin apulainen, viehättävä ruskeaverikkö, joka olisi saattanut yhteen aikaan olla Miss Gibraltar, tapasi heidät lentokentällä. Neljä espanjalaista ja mies Britanniasta ahtautuivat limusiiniin ja he menivät “The Conventiin”. Pääkatu oli suljettu, blokattu kokonaan liikenteeltä, sekä kävelijöiltä että muilta. Kello oli 9:45 kun he astuivat läpi vaikuttavan tiilisen julkisivun, joka ympäröi pääsisäänkäyntiä. Aiemmin paikka oli ollut Fransiskaaniluostari. Nimi oli säilynyt.”

Raymond Benson: “DoubleShot” (2000)

Aivan Conventin vieressä on King’s Chapel, jolla on myös tärkeä rooli “DoubleShot” – kirjassa.

“”King’s Chapel” oli aina auki yleisölle viikonloppuisin. Virallisesti se oli osa “The Conventia”, kuvernöörin yksityisasuntoa, joka oli vuodelta 1533. Alkuperäinen Fransiskaanikappeli oli rakennettu ristin muotoiseksi, vaikkakin osa oli myöhemmin määrätty kuvernöörin asunnoksi. Muoto on enemmän tai vähemmän säilynyt ja tänään se on sekä Englannin kirkon että roomalaiskatolisten käytössä.”

Raymond Benson: “DoubleShot” (2000)

“Kierros vei läpi Kentin herttuan huoneen, takaisin yläkertaan salonkiin ja biljardisaliin, jonka jälkeen takaisin alas pääsisäänkäynnille. Tässä vaiheessa ryhmä kääntyi pohjoiseen, meni läpi pienen valkoisen oven ja meni sisään “King’s Chapeliin.”

Raymond Benson: “DoubleShot” (2000)

“Mies, joka meni sisään rakennukseen nimellä “Peter Woodward”, oli selvästi ulkomailla asuva henkivartija, joka työskenteli nyt Espadalle. Hän löysi aseensa merkityn kirkonpenkin alta. Paino oli tuttu – se oli Walther PPK. Hän asetti pussin vyötärönauhaansa takkinsa alle. Kun hän käveli takaisin ylös portaita “The Conventin” ensimmäiseen kerrokseen, hän avasi varovasti silkkisen pussin nauhan ja poisti aseen. Kun hänet ohjattiin takaisin juhlasaliin, Walther oli vapaana hänen vyötärönauhassaan, varmistin pois päältä, valmiina ampumaan.”

Raymond Benson: “DoubleShot” (2000)

Shoppailimme keskustassa ja palasimme sitten kauniille Rock-hotellin uima-allasalueelle, joka sijaitsee Europa Roadin toisella puolella.

Vietimme illan upeassa hotellissamme jonka ravintolassa söimme todella maittavan illallisen.

Gibraltar – päivien aikana vierailimme myös näissä kohteissa:

Herakleen pylväät on antiikin ajalta peräisin oleva nimitys nykyisen Gibraltarinsalmen molemmilla puolilla oleville korkeille kallioille, Gibraltarille ja Ceutalle. (Wikipedia)

Herakleen pylväät
Tunneli konehuoneesta tykille
Itse tykki

Europa Point on Britannian merentakaisen alueen Gibraltarin eteläisin paikka. Myös Gibraltarinvuori päättyy Europa Pointissa. Europa Pointista on selkeällä säällä mahdollista nähdä Gibraltarinsalmen toisella puolella Pohjois-Afrikassa sijaitsevat Ceutan Espanjalle kuuluva kaupunki ja Marokolle kuuluvat Rif-vuoret sekä Gibraltarinlahden ja kaupungit sen rannalla. (Wikipedia)

Harding’s Battery on restauroitu tykki Europa Pointilla.

Ibrahim-al-Ibrahimin moskeija
Gibraltarin lentokenttä

Seuraavana aamuna lähdimme takaisin Espanjan puolelle ja kohti Marbellaa. Siitä lisää seuraavan päivän matkakertomuksessa täällä.

Katso lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täältä