Pierce Brosnan on Dalton, Roger Moore on Lazenby… siis mitä?

Pierce Brosnan on Dalton, Roger Moore on Lazenby… siis mitä?

November 5, 2020 0 By 007 Travelers

Löytyy ainakin kaksi tapausta joissa Bondia näytelleet henkilöt ovat näytelleet hahmoa, jolla on toisen Bond-näyttelijän sukunimi.

Ensin Pierce Brosnan on geologisti tohtori Harry Dalton vuoden 1997 katastrofielokuvassa “Dante’s Peak“. Dalton (Brosnan) määrätään tutkimaan seismistä aktiviteettia lähellä Dante’s Peakia, joka on pikkukaupunki Washingtonissa lähellä lepotilassa olevaa kerrostulivuorta. Dante’s Peakin kaupungissa Harry tapaa pormestari Rachel Wandon (Linda Hamilton). Myös Daniel Craigin vaimo on tosielämässä Rachel eli Rachel Weisz.

Pierce Brosnan Harry Daltonina elokuvassa “Dante’s Peak” (1997)

Sitten Sir Roger Moore näyttelee elokuvassa “Kissat ja koirat: Katti Katalan kosto” Tab Lazenbyä. Lazenby on elokuvassa kissa, joten Sir Roger antoi tälle hahmolle vain äänensä… Kitty Galoren (suomeksi Katti Katala) hahmo on myös viittaus Bond-tyttö Pussy Galoreen. Kissojen ja koirat on jatko-osa elokuvalle “Kuin kissat ja koirat“, joka julkaistiin vuonna 2001.

Tab Lazenby on M.E.O.W.S. (Mousers Enforcing Our World’s Safety) in johtaja. Lazenbyn (Mooren) tehtävänä on tuhota Kitty Galore, joka on entinen M.E.O.W.S in agentti Ivana Clawyu, joka tehtävää suorittaessaan putosi kosmetiikkatehtaan karvanpoistogeelialtaaseen, kun vartijakoira ajoi häntä takaa. Kittyn kanssa-agentit nöyryyttivät häntä tämän johdosta ja Kitty jätti M.E.O.W.S in vannoen kostoa.

Roger Moore on Tab Lazenby

Jonkinlainen kytkös voidaan löytää myös seuraavasta hahmosta:

Timothy Daltonin roolihahmo TV-sarjan “Neiti Marple” jaksossa “Neiti Marple: Kuolema lähettää viestin” (“The Sittaford Mystery“, 2008) on Clive Trevelyan. Onkohan hän mitään sukua Alec Trevelyanille eli 006:lle, jota Sean Bean näytteli elokuvassa “007 ja kultainen silmä” (1995) :)?

Timothy Dalton on Clive Trevelyan TV-sarjan jaksossa: “Neiti Marple: Kuolema lähettää viestin

Katso lisää MUITA 007-AIHEISIA UUTISIA täältä