James Bond Nieminen heittää hattua naulakkoon

May 19, 2019 0 By 007 Travelers

Mitä: Poliittisen valokuvan festivaali 2019: Mahdollisuus: Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä: James Bond Nieminen ja muita muotokuvia

Missä: Suomen valokuvataiteen museo, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki

Milloin: 8.5.2019 (taiteilijatapaaminen), näyttely 8.3. – 26.5.2019

Liput: 10 euroa tai museokortilla. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Iloinen nauru kaikuu Kaapelitehtaan tiloissa, Valokuvamuseon puolella. Ääntä kohti siis! Huomaamme heijasteen, jossa Nieminen heittää videolla “Bondin hattua”, ja hattu siirtyy toiselle seinälle ilmassa leijuen.

Mistä on kysymys?

Teoskokonaisuus “James Bond Nieminen ja muita muotokuvia” on esillä Kaapelitehtaalla, ja videolla “James Bond Nieminen heittää hattua naulakkoon” näkyy Jaakko Nieminen heittämässä “Bondin hattua”. Työryhmä on tiivistänyt videolla Bond-elokuvien ytimen: Miss Moneypennyn huomion saamisen heittämällä hattua naulakkoon.

Hatun kanssa on pelleilty kaikkiaan yhdeksässä Bond-elokuvassa: kaikissa 1960-luvun 007-leffoissa sekä John Glenin ohjaamassa kolmessa Roger Mooren tähdittämässä Bondissa.

James Bond (Sean Connery), Miss Moneypenny (Lois Maxwell) ja hattu elokuvassa
Salainen agentti 007 ja tohtori No” (1962)


Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

Lyhdyn työryhmä kokee intohimoa James Bond-elokuvia kohtaan ja teoksessa on käytetty luovaa impulsiivisuutta, ja jokaista teosta ennen on keskusteltu toiveista, mitä kukakin haluaa tehdä. Niemisen tähdittämä video on rehellinen ja taiteellinen.

007 Travelers kävi tervehtimässä videoteoksen tähteä Jaakko Niemistä Poliittisen valokuvan festivaalin taitelijatapaamisessa. Tapaaminen oli oikein miellyttävä ja Mr. Bond Nieminen oli innoissaan teoksesta, joka oli myös mielestämme hieno ja onnistunut.

Jaakko Nieminen ja Bond-poseeraus

Video on osa Pekka Elomaan ja Lyhdyn työryhmän teossarjaa. Elomaa on toiminut työpajan vapaaehtoisena ohjaajana kohta 20 vuotta.

Työpajassa syntyneet kuvat auttavat tuntemattomia ihmisiä kohtaamaan toisensa, sekä antavat äänen ihmisille, joille puhe ei aina välttämättä ole sujuvin ilmaisumuoto.

LYHDYN VALOKUVATYÖPAJALAISTEN TYÖRYHMÄ:

Ohjaajat: Pekka Elomaa, Miska Reimaluoto

Työryhmäläiset: Kristian Barck, Valtteri Kleemola, Jaakko Nieminen, Tanya Palmgren, Jarmo Tähtinen

Videoiden editointi: Otto Jahnukainen

TIESITKÖ?

Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhty ry on Helsingissä vuonna 1993 perustettu lyhytaikaiskoti kehitysvammaisille, jonka tavoitteena on edistää heidän ja heidän läheistensä hyvinvointia muun muassa järjestämällä erilaisia työpajoja ja oppimisympäristöjä. Yhdistys tutkii jatkuvasti uusia toimintamalleja ja haluaa kehittää aktiivisesti yhteiskuntaamme.

Lisää MUITA 007-AIHEISIA UUTISIA täällä