007 Travelers haastattelee: Hans on the Bass / Klaus Suhonen

007 Travelers haastattelee: Hans on the Bass / Klaus Suhonen

March 22, 2017 0 By 007 Travelers
Kuka: Klaus Suhonen, Hans on the Bass
Milloin: 22.3.2017 
Bond-yhteys: Klaus on suuri Bond-fani, ja tehnyt Bond-teemaisen biisin “The Game Is On” yhtyeelleen Hans on the Bass:lle.

Kuvat ja video: Hans on the Bass

Hans on the Bass –yhtyeen neljäs albumi “The Game Is On” julkaistaan 22.3.2017.
Levyltä löytyy samanniminen kappale, joka on Bond-teemainen biisi.

007 Travelers haastatteli yhtyeen perustajaa, Klaus Suhosta.


Mistä lähti idea kappaleen The Game Is On tekemiseen?

Olen suuri Bond-musiikin fani ja jostain syystä en koskaan kyllästy kuuntelemaan niitä. Olen kauan kehitellyt ideaa tehdä oma Bond-henkinen kappale. Jossain vaiheessa kun sävelsin musiikkia neljänteen levyymme, ajattelin, että pitäisikö nyt kokeilla minkälainen biisi tulisi jos kuvittelisin, että minulta pyydettäisiin tunnaria, joka sijoittuisi juuri 60- tai 70-luvun Bondiin. Soitin biisin basistillemme Hansille sekä tuottajallemme Niklakselle ja molemmat pitivät biisistä ja ideasta.
Kuka ideoi videon siihen, ja kuinka paljon työtä se vaati?
Olen itse mainosalalla ja tuotan myös liikkuvaa kuvaa, joten lähdin heti myös ideoimaan videota. Myös Anna, joka  laulaa laulun, kehitti hyvän idean loppuhuipennukselle. Videon tekeminen oli täysin talkootyötä, mutta paljon panostamista se kyllä vaati. Tein ensin piirretyn “story boardin” jonka leikkasin musiikin videoksi. Rakensin myös videon “gadgetit”, mikä oli hauskaa. Olen rakennellut itselleni kaiken näköisiä Bond-vehkeitä ja pienoismalleja, joten homma oli jokseenkin hanskassa. Suuri työ oli kaiken kordinointi (ihmisiä sulkemaan teitä, radiopuhelimia, liikennemerkkejä, kuvauslupia, bussi, autoja ym. ym.). Sitten itse kuvaus, jossa minulla oli muutaman kaveri auttamassa, sekä videon editointi jonka tein talven aikana.
Mikä alkuperäisistä Bond-biiseistä on oma suosikkisi? Miksi?
Todella vaikea kysymys, kun niitä on niin monta, mutta jos pitää valita yksi niin sanon “Nobody Does It Better” (1977). Siinä on upea rauhallisuus ja samalla räjähtävä voima joka purkautuu loppua kohden. Aivan mahtava melodia ja tuotanto.
Kuka mielestäsi on paras Bond-näyttelijä? (pääosa) Millä perusteilla?
Kyllä se minulla on Roger Moore. Ensimmäiset Bond-leffat jotka näin olivat Mooren ja hänen “pilke silmäkulmassa” -näyttely iskostui minuun aidoksi Bond-tyyliksi. Hän on myös todella mukava herrasmies itsekin ja ei ole koskaan vähätellyt Bondia, vaikka omaa näyttelemistään onkin vähätellyt humoristisesti.
Mikä Bond-elokuva on paras? Miksi?
Erittäin salainen (For Your Eyes Only)” (1981). Se oli myös ensimmäinen Bond-leffa jonka näin. Siinä on niin upeita kohtauksia, kuten rättisitikkajahti sekä hiihtokohtaukset jotka ovat aivan mahtavia. Leffassa on sopivasti huumoria ja jännitystä. 
Suosikkimatkakohde missä olet käynyt?
New York on paikka jonne haluan lähteä uudestaan, vietin siellä viimeksi 10 päivää ja kyllä se imee mukaansa. Mieletön syke kaupungissa.
Mikä on sitten sellainen matkakohde missä et ole vielä käynyt mutta minne haluaisit mennä? Miksi?
Kyllä Väli-Amerikka kiinnostaisi paljon. Maisemat, kulttuuri, musiikki ja ruoka kiehtovat kovasti.

VIDEO: The Game Is On / Hans on the Bass

Hans on the Bass:

Anna Wiksten –  laulu
Klaus Suhonen – laulu,kitara
Hans Täckenström – basso
Niklas Nylund – kitara
Pia Manns –  viulu
Niklas Mansner – kitara 
Mikko Karjalainen –  rummut
Tom Westeren –  puhallinsoittimet
Rob Dominis –  kosketinsoittimet

Yhtyeestä:
Klaus halusi yllättää ystävänsä ja ruotsalaisen kollegansa Hansin. He olivat puhuneet paljon yhdessä soittamisesta yhtyeessä tehdäkseen sellaista hyvän fiiliksen musiikkia, jota oli vaikeaa löytää. Joten vuonna 2008 Klaus kokosi yhteen joukon suurenmoisia suomalaisia muusikoita ja kutsui bändiä Hans on the Bass -nimellä kiusatakseen ystäväänsä!

HUOM!
TV-konsertti (YLE5) Aleksanterin Teatterista, Helsingistä 25.3.2017, klo. 21.00:
Hans on the Bass

Lue lisää 007-AIHEISIA HAASTATTELUJA täältä