Robert Davia tapaamassa (Franz Sanchez – elokuvasta 007 ja lupa tappaa) – 19.12.2019

Robert Davia tapaamassa (Franz Sanchez – elokuvasta 007 ja lupa tappaa) – 19.12.2019

December 28, 2019 0 By 007 Travelers

Robert Davi, joka näyttelee huumelordi Franz Sanchezia Bond – elokuvassa “007 ja lupa tappaa” (1989), esiintyi Finlandia – talolla esittämässä Frank Sinatran kappaleita kiertueellaan “Davi Sings Sinatra – on the Road to Romance“.

Hyvässä kunnossa oleva Davi esiintyi loistavasti ja toi hienosti esiin Frank Sinatran sielun ja sydämen Finlandia-talon lavalle. Robertilla on mahtava karisma ja voimakas lauluääni. Davilla on taito tulkita upeasti romanttisia lauluja, jotka saavat kylmät väreet liikkeelle.

Illan aikana kuulimme mm. sellaiset klassikot kuten “Strangers in the Night”, “Volare” ja “My Way”, kuten myös suomalaisyleisölle hieman tuntemattomimpiakin kappaleita. Davi kertoi meille myös, että hänellä on seitsemänkuukautinen vauva uuden virolaisvaimonsa kanssa.

Yleisön joukossa oli ainakin yksi Daville tärkeä henkilö: Ohjaaja Mika Kaurismäki, joka ohjasi vuonna 1990 elokuvan “Amazon“, jossa Davi näytteli pääosaa yhdessä Kari Väänäsen kanssa.

Finlandia-talon lavalla Mika Kaurismäki muisteli menneitä Robert Davin kanssa

Davi kertoi meille hienoja tarinoita “Amazonin” kulissien takaa, kuten kuinka oli eräänä yönä herännyt kolmen aikaan yöllä viidakosta kuuluneisiin suomenkielisiin huutoihin: “Perkele, saatana”, jotka toistuivat useaan kertaan. Myöhemmin paljastui, että huutojen takana oli suomalainen äänimies Jouko Lumme, joka oli pikkupäissään kadonnut viidakkoon. Onneksi mies oli lopulta kuitenkin varsin lähellä, löydettiin ja “pelastettiin” nopeasti.

Ennen “Amazon” leffaa Davi oltiin nähty jo valkokankailla mm. sellaisissa hittileffoissa, kuten “City Heat – tuli hännän alla” (1984) yhdessä Clint Eastwoodin ja Burt Reynoldsin kanssa, “Arkajalat” (1985), “Raaka keikka” (1986) Arnold Schwarzeneggerin kanssa sekä tietysti Bond-konna Franz Sanchezin roolissa “007 ja lupa tappaa” (1989) – elokuvassa, jossa vastanäyttelijänä ja Bondina oli Timothy Dalton.

Robert Davi Franz Sanchezin roolissa elokuvassa “007 ja lupa tappaa” (1989)
Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

Myöhemmin Davia on voitu ihastella mm. elokuvissa “Predator 2” (1990), “Vaaleanpunaisen pantterin poika” (1993) ja “The Expendables 3” (2013).

007 Travelersilla oli suuri kunnia tavata Mr. Davi yksityistiloissa Finlandia-talolla, jossa kanssamme oli myös Mertsi James Bond Club Finlandista. Kiitokset Mertsille, joka otti kuvat Piritan puhelimella.

Pirita, Robert Davi ja Mika
Finlandia-talon yksityistiloissa muistelimme Davin kanssa viiden vuoden takaista aiempaa tapaamistamme, joka oli Bond-hyväntekeväisyysgaalassa (UNICEF) Tukholmassa.
Finlandia-talon yksityistiloissa myös ohjaaja Mika Kaurismäki, kuvassa Robert Davin takana

Kiitos Robert Davi hienosta kokemuksesta, joka meille tänä hienona iltana annoit. Toivomme saavamme sinut takaisin Suomeen uudestaan mahdollisimman pikaisesti.

Lisää 007-TAPAHTUMIA täällä