Muistoissamme: Neil Connery (1938-2021)

Muistoissamme: Neil Connery (1938-2021)

May 13, 2021 0 By 007 Travelers

Neil Siren Connery oli skotlantilainen näyttelijä ja valkokankaan ensimmäisen James Bondin Sir Sean Conneryn pikkuveli. Neil Connery kuoli pitkän sairastelun jälkeen 10. toukokuuta 2021, 83 vuoden iässä.

Neil Connery

Neil Connery syntyi Edinburghissa, Skotlannissa tammikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 1938. Conneryiden isä Joseph Connery oli rekkakuski ja äiti Euphemia McLean siivooja. Conneryt elivät nuoruutensa varsin köyhissä ja vaatimattomissa oloissa Edinburghin köyhälistöalueella.

Neil Connery

Isoveli Seanin löydettyä suosion näyttelijänä, myös Neil lähti mukaan showbisnekseen. Hänen ensimmäinen elokuvansa “O.K. Connery” (1967) ratsasti hänen veljensä Sean Conneryn maineella ja oli Bond-tyylinen komedia. Se nimettiin myöhemmin uudelleen ja tunnetaan myös nimillä “Operation Kid Brother” ja “Operation Double 007“. Neil Conneryn roolihahmo on elokuvassa Dr. Neil Connery. Elokuva tuli tunnetuksi myös siitä, että siihen saatiin monia Bond-sarjassa esiintyneitä näyttelijöitä, kuten Daniela Bianchi (Tatiana Romanova elokuvasta “Salainen agentti 007 Istanbulissa“, “From Russia with Love“, 1963), Adolfo Celi (Emilio Largo elokuvasta “Pallosalama“, “Thunderball“, 1965), Bernard Lee (M yhdessätoista Bond-elokuvassa), Anthony Dawson (Professori Dent elokuvassa “Salainen agentti 007 ja tohtori No“, “Dr. No”, 1962) ja (Ernst Stavro Blofeld elokuvissa “Salainen agentti 007 Istanbulissa” ja “Pallosalama“sekä Lois Maxwell (Miss Moneypenny neljässätoista Bond-elokuvassa).

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Neil Connery näytteli myös mm. elokuvassa “The Body Stealers (1969) ja hänen viimeiseksi elokuvaesiintymisekseen jäi rooli hongkongilaisessa actionkomediassa “Aces Go Places 3″ (1984), tunnettu myös nimellä “Mad Mission 3 – Our Man from Bond Street“, jossa jälleen käytettiin hyväksi isoveli Seanin suosiota. Neil Conneryn roolihahmon nimi tuossa elokuvassa on Mr. Bond… Mukana menossa pienessä roolissa Big G:n roolissa on Richard Kiel (Jaws elokuvista “007-rakastettuni“, “The Spy Who Loved Me“, 1977 ja “Kuuraketti” “Moonraker“, 1979).

Suurimman osan elämäänsä Neil Connery työskenteli rappaajana aina vuoteen 1983 asti, jolloin onnettomuus päätti työt.

Neil Conneryn isoveli Sean menehtyi 31. lokakuuta 2020, 90-vuotiaana. Neil oli hyvin surullinen ainoan veljensä menettämisestä ja kovin pahoillaan, ettei voinut matkustaa tapaamaan koronarajoitusten takia veljenään tämän viimeisinä päivinä. Neil oli liian järkyttynyt kommentoimaan tilannetta tuolloin, mutta hänen vaimonsa Eleanor sanoi: “Hän olisi tietysti mennyt, mutta näinä aikoina kukaan ei pysty matkustamaan mihinkään mistään syystä ja myös se masensi Neiliä.”

Neil Connerylla on vaimonsa Eleanorin kanssa kaksi tytärtä.

Surunvalittelumme Neilin omaisille ja ystäville.