007-matkakertomus: Milano (ITALIA), päivä 1/3

007-matkakertomus: Milano (ITALIA), päivä 1/3

December 28, 2015 0 By 007 Travelers

007 Travelers tien päällä jälleen….metsästäen Bond-paikkoja!
Tällä kertaa kiersimme Italiaa.

Perjantai 24.7.2015

LentoyhtiöFinnair
Mistä: Helsinki, Suomi
Mihin: Milano, Italia
Hinta: 627,88 EUR (2 aikuista, 1 lapsi)
Lennon kesto: 3 tuntia

Milano Milano on kaupunki Pohjois-Italiassa Lombardian maakunnassa. Milanon kunnan alueella asuu noin 1,3 miljoonaa asukasta.

Metropolialueen (mm. Milano, Como, Lecco, Varese, lisäksi mahdollisesti Lodi ja Pavia) arvioitu asukasluku on noin 4,2 miljoonaa (2012, Eurostat). Laskentatavat vaihtelevat: OECD:n määrittelemällä Milanon metropolialueella asuu yli seitsemän miljoonaa ihmistä.

Kaupunki on tunnettu erityisesti maailman muodin keskuksena. Via Montenapoleonen varrella on lähes kaikilla merkittävillä vaatemerkeillä oma liikkeensä. Milanossa päämajaa pitävät myös muun muassa Alfa Romeo ja Pirelli. Milanolaiset jalkapalloseurat AC Milan ja Inter Milan tunnetaan ympäri maailman. Milano on kuulu myös oopperastaan, La Scalasta.

Saavuimme Italiaan ja Milanoon aamulla ja oli todella kuuma päivä. Lentokentältä tulimme junalla yhdellä vaihdolla asemalle nimeltä Domodossola Fiera, ja pian saavuimme Hotel Admiraliin. Majoituksemme oli vain muutaman minuutin päässä asemalta.
Majoitus

HotelliHotel Admiral Milan ****
Osoite: Via Domodossola 16, 20145 Milano, Italia
Varattu suoraan: Via Hotel Admiral Milan
Hinta: Tarkasta täältä: Online booking
Kaupunkivero: 5,00 EUR / henkilö / yö
Aamiainen: Sisältyy hintaan
Wi-Fi: Ilmainen
Parkkeeraus: Yksityisparkkialue, ei varauksia. Kysy hintaa hotellilta.
Sisäänkirjautuminen: 12.00
Uloskirjautuminen: 7.00 – 12.00
Huonetyyppi: “Diamond” – sviitti

Hotellin omistaja ja johtaja on Edward Coffrini Dell’Orto, Dell’Orto ja Pojat suvun perijä. Kyseessä on italialainen perheyritys joka on maailman johtava kilpa-autojen kaasuttimien maahantuoja. Hotellin perusti Luigi Dell’Orto, joka oli avaintekijä tuotekehityksessä ja johti Dell’Orton menestykseen 1980-luvun alussa.

Edward Coffrini Dell’Orto


Vastaanottovirkailija oli oikein mukava ja avulias. Hän soitti hotellin omistajalle ja johtajalle Edwardille, että olimme saapuneet. Edwardin toimisto on aulan lähellä ja tapasimme hänet samantien. Hän esitteli meille hotelliaan ja me haastattelimme Edwardia. Katso haastattelumme Edwardista täältä.

Edward on todella mukava kaveri ja hän antoi meille kirjan “James Bond 007, 50 anni di un mito“. Hän on kirjoittanut kirjan yhdessä Andrea Carlo Cappin kanssa.

Edward antoi Pikku Agentti Matkaajallemme jotain kivaa.

Admiral- hotellissa on 60 kaunista huonetta ja hotelli tarjoaa mahdollisuuden valita kolmesta erilaisesta huonetyypistä, jotka ovat classic, golden ja diamonds ja huoneita on viittä eri kokoa: standard, superior, Jr suite, suite tai perhehuone aina kuudelle henkilölle.

Pikku Agentti Matkaaja
vierailee Golden-sviitissä
Golden-sviitti on yksi hotellin kauniista huoneista joissa vierailimme

Tämä on Diamond-sviitti, jossa nukuimme. Siellä oli kaksi eri huonetta, yksi Piritalle ja Mikalle ja toinen Pikku Agentti Matkaajalle.


Piritan ja Mikan huone yllä ja Pikku Agentti Matkaajan huone alakuvassa.

Edwardilla on upea kokoelma Bond-tuotteita.

Edwardin vaimo piti tätä pukua heidän häissään ja se on tehty samasta kankaasta kuin alkuperäinen puku, jota Bondin vaimo Tracy piti elokuvassa “Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa” (1969). Todella hieno kopio!

Oli hienoa, että Edwardilla oli meille aikaa. Hän lähti seuraavaan tapaamiseen ja me menimme lounaalle. Lähellä hotellia on Millenium Cafe, jossa söimme pastaa. Sen jälkeen oli aika tutkia hotellia ominpäin.

Myöhemmin menimme taksilla alueelle Repubblica/Centrale, (Repubblica Plazan ja Central Stationin läheinen alue) se maksoi 17,00 EUR. 

007 Travelers tapasi Bond-kirjojen kirjoittajan Marco Donnan Ristorante Gianninossa, joka on Bond-kohde John Pearson:n Bond-kirjassa “James Bond, superagentin hurja elämä” (1973). Kun ko. kirja julkaistiin, ravintola oli osoitteessa Via Sciesa, mutta sijaitsee nyt osoitteessa Via Vittor Pisani, 6. Söimme illallista Marcon kanssa. Katso haastattelumme hänestä täältä.

Mika / 007 Travelers
Mika, Pirita ja Pikku Agentti Matkaaja / 007 Travelers sekä Marco Donna oikealla

Marco ja Mika söivät osso bucoa kuten 007 Pearsonin kirjassa Gianninissa.

Osso buco on italialainen ruokalaji, joka on lähtöisin Milanosta. Ruokalaji valmistetaan yleisesti naudan potkasta, mutta siihen voidaan käyttää vaihtoehtoisesti esimerkiksi vasikan, porsaan tai poronlihaa. Osso buco tarjoillaan perinteisesti risoton kera.

Sana osso buco tarkoittaa onttoa luuta, eli putkimaista luunpätkää, joka löytyy jokaisen potkapalan keskeltä.  

Sekä Edward että Marco signeerasivat tämän kirjan “Dall’ Italia con amore” meille. Marco kirjoitti tämän kirjan, Edward laati epilogin. Prologin kirjoitti kuuluisa Bond-kirjailija Raymond Benson. 

Marco & Mika
sekä kirja “Dall’ Italia con amore” 

Marco on mahtava tyyppi ja myös hyvä ystävämme, Oli mukavaa tavata hänet upeassa Milanossa!

“Bond tarjosi hänelle päivällisen eräässä Italian hienoimmista ravintoloista – Gianninolla Via Sciesan varrella. He söivät artisokkaa ja osso buco alla milanesea – ja Bond vietti yön hänen kanssaan. Grappan ja gorgonzolan jälkeen se tuntui täydelliseltä päätökseltä täydelliselle illalle.” 

John Pearson: “James Bond, superagentin hurja elämä” (1973)

Vanha valokuva ravintola Gianninosta

Tämä oli mukava päivä aloittaa Bond-kiertueemme, kiitos Edward ja Marco!

Bond-kiertueemme jatkuu… seuraavat pysähdykset Carrara ja Marinella di Sarzana. Palaamme Milanoon tämän matkakertomuksen kahtena viimeisenä päivänä.