007-matkakertomus: Madrid (ESPANJA) 2017, päivä 2/3: Maailman vanhin ravintola

007-matkakertomus: Madrid (ESPANJA) 2017, päivä 2/3: Maailman vanhin ravintola

January 30, 2018 0 By 007 Travelers

Lukeaksesi Madridin 007-matkakertomuksen päivästä yksi, klikkaa tästä

Tiistai 18 heinäkuuta 2017

Heräsimme huoneessamme neljän tähden hotelli Santo Domingossa ja menimme alakertaan aamupalalle. Aamu ei ollut vielä superkuuma, joten lähdimme tutkimaan hotellimme ympäristöä. Pian päätimme ottaa metron ja suuntasimme kohti kuuluisaa Museo del Pradoa, joka on yksi Pierce Brosnanin suosikkimuseoista maailmassa.

Lähdimme metrolla eteenpäin ja matkan varrella oli upea The Westin Palace, Madrid  – hotelli (Plaza de la Cortex, 7), joka oli kuvauspaikkana Sean Conneryn tähdittämässä elokuvassa “Tuuli ja leijona” vuonna 1975. Juttelimme conciergen kanssa, joka kertoi meille, että Sean Connery oli muutaman kerran yöpynyt hotellissa. 

Söimme maistuvat jäätelöt (7,27 EUR / kappale + pullo Schweppes Naranja 7,27 EUR) hotellin ravintolassa, jossa oli samankaltaisuutta Nizzan Hotelli Negrescoon, jossa vierailimme vuonna 2013.
Sitten oli aika vierailla del Prado museossa. Jono ei ollut vielä hirveän pitkä (myöhemmin illalla se olikin venynyt jo satojen metrien mittaiseksi) ja pääsimme sisään viidentoista minuutin jonotuksella.

Museo on valtavan iso ja siellä on upeita taideteoksia.
Museo del Prado

Museosta tultuamme jatkoimme Brosnan-teemalla ja menimme Ritz Madrid – hotelliin (Plaza de la Lealtad 5), jossa Piercen “Evelyn” (2002) – elokuvan mainoskuvaukset tehtiin.


Mika / 007 Travelers
Pierce Brosnan Hotel Ritz Madridin edustalla
Kuva: Getty Images
Pierce Brosnan
Kuva: Getty Images

Söimme joitain snakseja ja joimme virvokkeita Ritzin terassilla: molemmat söimme Cesar Pollo -salaatit (19.00 EUR / kappale) ja Mika joi yhden Copa Las Retamas -punaviinin (12.00 EUR) ja Pirita Fanta Naranja -limun (12.00 EUR), jonka jälkeen ostimme liput Hop-on, Hop-off -bussiin ja näimme lisää Madridia bussista käsin.

Päivä tuli jatkuvasti kuumemmaksi ja kuumemmaksi ja pysähdyimme pysäkillä numero neljä “Museo de Esculturas” ja menimme Madridin Hard Rock cafehen juomaan hieman lisää 🙂 Pirita otti suklaapirtelön ja Mika joi Tequila Sunrise – drinkin.

Lämpötila kohosi +41 Celcius-asteeseen ja päätimme ottaa taksin ja mennä hotellille viettämään hieman siestaa 🙂

Vietimme aikaa huoneessa juoden pari limonadia ja olutta minibaarista ja lähdimme sitten takaisin ulos jatkamaan Hop-on, Hop-off – kierrosta. Tällä kertaa ajoimme läpi koko kierroksen linjalla numero yksi ennen paluuta hotellille.

Nopea suihku, vaatteiden vaihto ja takaisin baanalle. Taksin kyydissä jälleen syömään illallinen maailman vanhimpaan ravintolaan Guinnesin ennätystenkirjan mukaan. Paikka on nimeltään El Botin ja Pierce Brosnan söi siellä äitinsä kanssa vieraillessaan Madridissa vuonna 2016. Pirita söi lohta “Salmón Ahumado” (20.00 EUR), Mika söi vasikanlihaa “Escalope de Ternera” (19.00 EUR), joimme puolikkaan pullon punaviiniä (Vino Tinto de la Casa, 10,70 EUR) ja Agua Mineral -vettä, 3.00 EUR ja sekä söimme jälkkärit, Mika söi kakkupalan “Tarta Botin” (6.60 EUR) ja Pirita söi paahtovanukkaan “Crema Catalana” (6.00 EUR). Illallinen oli upea!
“Salmón Ahumado”

“Escalope de Ternera”

“Crema Catalana”

“Tarta Botin”
Pierce Brosnan ravintola Botinin edustalla 
3 maaliskuuta 2016
Kuva: Getty Images

Taksilla takaisin jälleen hotellille ja valmistauduimme seuraavaan päivään. Suunnitelmamme oli tsekata muutama loistohotelli, joissa eri Bond-filmien Madridin mainoskuvauksia on tehty.

Seuraavan päivän tapahtumat voit lukea täältä.


Lue lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täältä