007-matkakertomus: Lontoo (ENGLANTI) 2017: 007:n koti, Bond-tyttöjä ja kihlaus

007-matkakertomus: Lontoo (ENGLANTI) 2017: 007:n koti, Bond-tyttöjä ja kihlaus

November 6, 2018 0 By 007 Travelers

Lukeaksesi Englannin 007-matkakertomuksen päivästä yksi, klikkaa tästä.

 


Lauantai 11 marraskuuta 2017

 

Päivä kolme Englannissa ja tämän matkan viimeinen päivä, joka alkoi aamiaisella Blakemore Hyde Park – hotellissa. Syötyämme tilasimme taksin ja pyysimme kuskia ajamaan osoitteeseen 1 Stanley Gardens, Notting Hill. Miksi sinne? Tietenkin siksi, että James Bond asuu siellä. “007 SPECTRE” (2015) – elokuvassa 007:llä (Daniel Craig) on asunto tässä osoitteessa. Moneypenny (Naomie Harris) vierailee Bondin luona yhtenä iltana.

 

 

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

 

 

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

 

 

Ulkona alkoi sataa ja menimme takaisin hotellillemme hakeaksemme laukkumme ja vaihtaaksemme majoituspaikkaa. Viimeinen hotellimme oli Danubius Hotel Regents Park, (£135,40 / yö), joka on lähellä Regents Parkia, jossa salaisen palvelun päämaja sijaitsee useassa Bond-kirjassa. Tämä hotelli näytti olevan myös Lontoon yöpymispaikka Canada Airin piloteille ja muulle lentohenkilökunnalle, koska hotellilla oli useita kyseisen lentoyhtiön uniformuihin pukeutuneita henkilöitä.

 

 

 

 

Oli kiva yllätys, että huoneemme oli jo vapaana ja saimme sen vaikka oli vielä aikainen aamupäivä kun saavuimme hotellille. Tsekkasimme itsemme sisään, jätimme matkalaukkumme huoneeseeseen ja lähdimme taas tien päälle. Pirita oli huomannut juuri ennen Helsingistä lähtöämme, että tänään kaupungissa oli London Film Fair ja kolme Bond-tyttöä osallistuisi kyseiseen tapahtumaan. Tottakai mekin siis suuntasimme sinne!

Otimme taksin ja huomasimme, että Lontoossa oli varsin paljon ihmisiä ulkona tänään johtuen siitä, että juhlittiin uutta Lontoon pormestaria. Taksi jätti meidän lähelle Central Hall Westminsteriä, joka on vastapäätä Westminster Abbeytä. Meillä oli ensin epäilykset olimmeko oikeassa paikassa lainkaan, koska paikalla sijaitsi Metodisti-kirkko. Pian kuitenkin huomasimme, että samassa osoitteessa oli myös konferenssikeskus, jossa tapahtuma pidettiin.

 

 

 

 

Ostimme viiden punnan / henkilö maksaneet liput ja pian olimmekin jo tilaisuudessa. Kävelimme ympäri aluetta ja pian löysimme ensimmäisen kohteemme! Caroline Munro, parhaiten tunnettu roolistaan Naomina, elokuvassa “007 – rakastettuni” (1977). Vaikka 007 (Roger Moore) ampuu hänet helikoptereineen alas elokuvassa, Bond-tyttö näytti olevan onneksi hyvinkin elossa 🙂 Menimme moikkaamaan häntä ja annoimme suklaarasian, jonka olimme tuoneet Suomesta. Caroline signeerasi kuvansa leffasta ja otimme pari kuvaa hänen kanssaan.

 

 

 

 

Caroline Munro & Pirita / 007 Travelers

 

Mika / 007 Travelers & Caroline Munro

 

 

 

Siirryimme eteenpäin ja meillä oli lahja myös Martine Beswickille, joka on ollut kahdessa eri Bond-elokuvassa. Martine esitti Paula CaplaniaPallosalamassa” (1965) ja mustalaistanssijatar Zoraa elokuvassa “Salainen agentti 007 Istanbulissa” (1963). Martine kertoi meille vierailleensa kerran Helsingissä ja tulisi mielellään joku kerta uudelleen. Ostimme myös hänen kuvansa signeerattuna ja otimme yhteiskuvia hänen kanssaan.

 

 

Martine Beswick & Pirita / 007 Travelers

 

Mika / 007 Travelers & Martine Beswick

 

 

 

 

Oli vielä yksi Bond-tyttö tavattavana… hieman vähemmän tunnettu Bond-maailmassa… Caron Gardnerilla oli vain pieni rooli yhtenä Pussy Galoren lentävän sirkuksen pilottina elokuvassa “007 ja kultasormi” (1964), mutta hän oli myös esiintynyt neljässä “Pyhimys” – TV-sarjan jaksossa Roger Mooren kanssa, näytellyt myös useissa muissa elokuvissa. Caron sanoi meille, että Piritalla on ihanat hiukset. Saimme myös hänen nimmarinsa ja valokuvansa.

 

 

Caron Gardner & Pirita / 007 Travelers

 

 

MIka / 007 Travelers & Caron Gardner

 

 

 

 

Paikalla oli myös monia ihmisiä myymässä mitä erilaisempia tuotteita, kuten julisteita, kirjoja, levyjä yms. ja lista vieraista oli myös todella pitkä.

Kun menimme ulos tiesimme olevamme lähellä Westminsterin metroaseman sisäänkäyntiä, josta Bond (Daniel Craig) nousee maankamaralle elokuvassa “007 Skyfall” (2012).

 

 

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

 

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

 

 

Seuraavana olikin aika löytää tämän päivän toinen “007 SPECTRE” (2015) – elokuvan kuvauspaikoista, joten menimme maan alle ja metrosimme itsemme Covent Gardenin asemalle ja lopun matkaa kävelimme, kunnes löysimme Lontoon vanhimman ravintolan eli Rulesin. Täällä SPECTREssä Bondin pomo M (Ralph Fiennes) tapaa Q:n (Ben Whishaw) ja Moneypennyn (Naomie Harris).

Varaamamme pöytä olikin jo vapaana tuntia ennen sovittua aikaamme, joten menimme sisään ja tilasimme lounaamme. Piritan lounas oli lohifilee ja Mikan fasaaninrintaa kermalinsseillä, pekonilla ja omenoilla. Punaviiniksi valitsimme Chiantia. Ennen lounasta oli aika toteuttaa aivan erityinen juttu. Tämä oli täydellinen paikka meille mennä kihloihin ja pujotimme sormukset toistemme vasemman käden nimettömiin!

 

 

Pirita & Mika – kihlapari

 

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

 

 

Myös päivämäärä osui juuri nappiin sillä 11. marraskuutahan on myös James Bondin syntymäpäivä!

Ian Fleming ei kertonut Bondin syntymäpäivää, mutta John Pearson antaa syntymäpäiväksi 11. marraskuuta 1920 Bondin kuvitteellisessa omaelämäkerrassa “James Bond superagentin hurja elämä” (1973) (Wikipedia)

Ennenkuin lounas, jota emme koskaan unohda, oli ohi, söimme vielä valkosuklaabruleet jälkkäreiksi.

Kävelimme Strandilla ja löysimme 007-kuvauspaikan, Somerset Housen, jonka voi nähdä kahdessa eri Pierce Brosnanin Bond-leffassa: “007 ja kultainen silmä” (1995) ja “Huominen ei koskaan kuole” (1997).

Huominen ei koskaan kuole” (1997) Bond-leffassa, 007 ajaa Somerset Housen portista sisään ja sen parkkipaikalle ja tässä elokuvassa paikka on olevinaan Lontoon Puolustusministeriö.

 

 

 

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

 

 

007 ja kultainen silmä” (1995) – elokuvassa 007 ja Jack Wade (Joe Don Baker) ovat Pietarissa, Venäjällä, mutta oikeassa elämässä he ovat Somerset Housen pihalla. Elokuvassa heillä on auto-ongelmia jääkylmänä päivänä Venäjällä.

Käväisimme Somerset Housen sisätiloissa ja ostimme vähän tuliaisia, kuten Fortnum ja Masonin tekemää Lontoon hunajaa ja menimme takaisin pihalle.

 

 

 

 

Aivan lähellä tätä paikkaa oli mesta, jossa olemme vierailleet aiemminkin, mutta koskaan emme saa tarpeeksemme tästä paikasta: Bond in Motion – näyttely on todella Bond-fanien toinen olohuone. Edellisen vierailumme jälkeen näyttelyyn oli lisätty joitain autoja “007 SPECTRE” – elokuvasta, samoin kuin uusia ajokkeja ja vaatetusta yms. muista 007-leffoista. Sellaisia, joita emme olleet aiemmin nähneet.

Alla pari kuvaa näyttelystä.

 

 


 

 

Enemmän kuvia löytyy tästä englanninkielisestä artikkelistamme

Ja vielä lisää kuvia edellisestä vierailustamme täällä

Illalla tapasimme näyttelijän nimeltä Gjevat “Kel” Kelmendi, joka esiintyi myös “007 SPECTRE” – elokuvassa. Hän oli tulossa tapaamaan meitä hotellillemme.

 

 

Gjevat Kelmendi & 007 Travelers

 

 

Menimme hotellin baariin, Kel tilasi tarjottavia meille ja vietimme mahtavan illan keskustellen hänen elokuvaurastaan, mitä meidän elämässämme oli tapahtunut ja mitä me kaikki halusimme tehdä tulevaisuudessa. Tunnit kuluivat nopeaan ja olisi ollut hienoa jatkaa keskustelua myöhempäänkin yöhön, mutta meillä oli aamulla aikainen herätys, joten jouduimme sanomaan nyt näkemiin ja toivomme näkevämme Kelin pian uudelleen.

 

 

Näkemiin Lontoo nyt. Kutsu meitä jälleen!

 

 

Lue lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täältä