Mahtiteos 007-tosifaneille: “Nobody Does It Better”

Mahtiteos 007-tosifaneille: “Nobody Does It Better”

February 23, 2020 0 By 007 Travelers

007 Travelers – kirja-arvio

Kirja: Nobody Does It Better The Complete, Uncensored, Unauthorized Oral History of James Bond.

Kirjoittajat: Mark A. Altman & Edward Gross

Julkaisija: Forge Books / Tom Doherty Associates

Ensimmäinen painos: Helmikuu 2020

Sivumäärä: 720

“Kukaan ei tee sitä paremmin. Vaikka joskus toivoisin, että joku tekisi. Kukaan ei tee sitä aivan kuin sinä. Miksi sinun pitää olla niin hyvä?”, laulaa Carly Simon elokuvan “007-rakastettuni” (1977) – teemakappaleessa ja tuo kertookin oleellisen James Bondin hahmosta.

Populaarikulttuurihistorioitsijoiden Mark A. Altmanin ja Edward Grossin uuden kirjan nimi on pitkä: “Nobody Does It Better The Complete, Uncensored, Unauthorized Oral History of James Bond” (2020) ja kirjakin itsessään on muhkea: 720 sivua. Voidaan kysyä onko se liikaa? Vastaus on, että eipä ole. Tämä on ehdottomasti yksi kattavimmista ja kiinnostavimmista teoksista, joka keskittyy maailman kuuluisimpaan salaiseen agenttiin eli James Bondiin.

Tyyli ja sisältö: Kirjailijat ovat keränneet kommentteja useilta henkilöiltä joilla on jonkinlainen yhteys James Bondiin, ja kommentit on laitettu elokuvalliseen aikajärjestykseen, joka tekee tästä kirjasta hyvin nautittavan. On hyvin kiehtovaa lukea kertomuksia henkilöiltä, jotka ovat tavalla tai toisella olleet vaikuttamassa James Bondin maailmaan.

Timothy Dalton: Jokainen tarina on erilainen ja tarinoiden tyyli ja sisältö eroavat toisistaan. Esimerkiksi “Salainen agentti 007 ja tohtori No” ja “Kuuraketti“. Kuinka voit verrata elokuvia “Salainen agentti 007 Istanbulissa” ja “007 ja kuoleman katse“. Mielestäni tärkein kysymys on nautitko kahdesta tunnistasi elokuvateatterissa?”

Mark A. Altman & Edward Gross: “Nobody Does It Better The Complete, Uncensored, Unauthorized Oral History of James Bond” (2020)

Roger Moore: On hyvin vaikea päästä sisälle hahmoon lukemalla Flemingiä, koska on olemassa hyvin vähän tietoa henkilöstä joka Bond on, vain siitä mitä hän on tekemässä. Minä tavallaan pikaisesti selasin läpi kaikki kirjat yrittäessäni löytää tietoa millainen hän oli. Löysin vain yhden asian ja se oli tieto, että hänellä oli arpi poskessa ja hän näytti Hoagy Carmichaelilta. Ainoa toinen yhteys henkilöön oli, että hän oli tulossa takaisin Meksikosta, jossa hän oli eliminoinut jonkun. Hän ei erityisemmin pitänyt tappamisesta, mutta hän oli ylpeä tekemästään työstään. Se oli ainoa asia jonka löysin Bondista. Se, että en pidä tappamisesta, mutta olen hyvilläni siitä, että teen sen hyvin.”

Mark A. Altman & Edward Gross: “Nobody Does It Better The Complete, Uncensored, Unauthorized Oral History of James Bond” (2020)

Kirja alkaa kuvaamalla James Bondin hahmoa jatkuen “The Road of Bondiin”, jossa kirjailijat käyvät läpi kirjallisen Bondin ja Ian Flemingin historian ja sen jälkeen vuosikymmenet jolloin Bond-elokuvat on esitelty meille – alkaen 1960 luvulta aina tähän päivään asti. Kirjassa on mukana uutta infoa myös omistautuneimmille 007-entuusiastikoille.

Kirjan nimi kuvaa sen sisältöä täydellisesti. Emme ole nähneet tämän kaltaista teosta aiemmin, ainakaan tällaisessa laajuudessa. Tämä kirja on tehty kaikille 007-faneille, jotka rakastavat Bondia, mutta myös heille, jotka ovat kiinnostuneet maailman kuuluisimmasta salaisesta agentista. On hyvin vaikea arvostella tällaista teosta, jonka kaltaista emme ole aiemmin kohdanneet, mutta voimme lämpimästi suositella tätä kaikille Bond-elokuvien ja -kirjojen faneille ympäri maailman!

Kirjoittajat:

Mark A.Altman on elokuva- ja televisiokirjoittaja / tuottaja, joka äskettäin oli apulaistuottajana TNT’n hittisarjassa “The Librarians“. Hän kirjoitti aiemmin kirjat “The Fifty-Year Mission”, “Slayers & Vampires” ja “So We Say All” yhdessä Edward Grossin kanssa.

Edward Gross on kirjailija ja journalisti, tällä hetkellä “Empire”-lehden verkkopäätoimittaja ja toinen kirjoittaja myyntimenestykselle “The Fifty-Year Mission“, the definitive oral history of Star Trek, / St. Martin’s Press.

Nobody Does It Better The Complete, Uncensored, Unauthorized Oral History of James Bond” Forge-books, myynnissä nyt!

Osta kirja täältä

Lue lisää muita 007-AIHEISIA UUTISIA täältä