007 Travelersin arvio kirjasta “The Bluffer’s Guide to Bond”

007 Travelersin arvio kirjasta “The Bluffer’s Guide to Bond”

September 29, 2015 0 By 007 Travelers

007 Travelers sai arvioitavaksi kirjan “The Bluffer’s Guide to Bond“.
Tässä arviomme.
Kirja: The Bluffer’s Guide to Bond
Kirjoittaja: Mark Mason
Julkaisija: Thomas Drewry
Vuosi: Ensijulkaisu 2006, tämä versio 2012
Bluffer´sin verkkokauppahinta: £6.99

007 Travelersin seuraajat: Saadaksesi kirjasta 25 prosentin alennuksen, mene Bluffersin online-kauppaan ja kun kirjaudut ulos, käytä koodia: bondfan007

The Bluffer’s Guide to Bond” on todella kompakti (117 sivua) paketti Bond-tietäjille, jotka tietävät jo Bondista kaiken. Näppärää knoppitietoa täynnä oleva kirja on parhaillaan kun siinä vertaillaan kirjallista Bondia elokuvalliseen Bondiin ja tärkein oppi taitaa olla, että kun tiedät asioita Bondista, jotka kerrotaan kirjoissa, tekee se sinusta todellisen Bond-asiantuntijan. Muutenkin kirjallista Bondia nostetaan esiin elokuvallisen Bondin yläpuolelle: 

“The key to bluffing your way in Bond is to understand one crucial fact: the films are nowhere near as good as the books -even when Fleming was noticeably losing his touch towards the end. Once you have adopted this as your central argument, everything you say will earn the respect due to an obvious expert.

Suuri osa kirjasta keskittyy tähän kirjallisten ja elokuvallisten tuotosten vertailuun ja tekee sen oikein asiantuntevalla ja hauskalla tavalla. Kirja keskittyy Ian Flemingin kirjoihin, mutta muutkin Bond-kirjailijat on huomioitu.

Kirjan pohjimmaisena tarkoituksena on opastaa kuinka voit helpolla tavalla saavuttaa aseman Bond-tietäjänä.

Ehdottomasti positiivisena asiana täytyy tuoda esille faktatiedon virheettömyys. Useiden Bondista kertovien teosten vikana on, se että niissä esiintyy virheitä ja epätarkkuuksia. Bluffer’s Guide to Bond nousee ehdottomasti tässä monien muiden vastaavien teosten yläpuolelle.

Bond-tyttöjä esittelevä kappale “Oh James” on myös mielenkiintoinen, vaikkakin siinä olisi voitu esitellä hieman enemmän Bondeissa esiintyneitä naisia.

Loppua kohden kirja hieman menettää otettaan ja kiinnostustaan ja kappaleet “Essential Bond Miscellany” ja “Being Bond” ovat hauskasti kirjoitettu, mutta ehkä vähän turhia.

Kokonaisuudessaan kirja on kuitenkin kiehtova kokoelma knoppeja Bondin maailmasta.

Arvio: Hyvä