Arto Nyberg 007 Travelers:n haastattelussa

Arto Nyberg 007 Travelers:n haastattelussa

March 6, 2022 0 By 007 Travelers
Arto Nyberg

Arto Nyberg (Kuvaaja: Pasi Rytkönen)

KUKA:

Arto Nyberg on arvostettu ja kokenut toimittaja sekä juontaja, joka isännöi myös omaa haastatteluohjelmaansa TV1:llä. Hän on saanut parhaan miesesiintyjän Telvis-palkinnon kolme kertaa, parhaan tv-esiintyjän Venlan kahdesti sekä Kultaisen Venlan parhaasta keskusteluohjelmasta.

007 Travelers haastatteli Arto Nybergiä helmikuussa 2022.

Olet Suomen tunnetuimpia toimittajia ja juontajia, lisäksi 7.3.2004 alkanut ja sittemmin myös palkittu ohjelmasi kuuluu Suomen pidetyimpiin ja arvostetuimpiin ohjelmiin, jonka parissa suomalaiset viettävät sunnuntai-iltaansa.

1.    Sinulla on pitkä kokemus suorista lähetyksistä, miten valmistaudut niihin?

-Etsimällä tietoja haastateltavista eri paikoista.

Vanhoja haastatteluja jos löytyy, Ylen arkistoista jne. Perinteistä tiedonhankintaa siis. Joskus tapaan haastateltavan etukäteen tai usein puhun puhelimessa ennen tv-ohjelmaa.

2.    Miten löydät vieraat ohjelmaasi, ja kuinka paljon työtä se vaatii?

-Vähän joka puolelta. Vinkkejä tulee paljon, kustantajat ja muut ottavat yhteyttä ja tietenkin seuraan sanoma- ja aikakauslehtiä päivittäin.

3.    Olet Lomalinjan asiantuntijaopas ja teillä on tulossa matka Liverpooliin elokuussa 2022. Miksi sinne kannattaa lähteä mukaan?

-Liverpoolilla on pitkä historia. Se oli aikanaan mm. orjakaupan yksi tärkeimmistä satamista ja toki siellä kasvoi myös hyvin vahva orjakaupan vastainen liike.

Liverpool on kodikas “ihmisen kokoinen” kaupunki, jossa myös lähihistoria näkyy.

Merseybeat -musiikki-ilmiö nosti maailman tietoisuuteen  The Beatlesin, Gerry and the Pacemakersin, Cilla Blackin ja lukuisat muut yhtyeet ja artistit.

Liverpoolissa on lukuisa määrä hienoja vanhoja pubeja ja laadukasta olutta.

Monet museot ovat ilmaisia.

Ja tietenkin jalkapalllo.

4.    Olet kirjoittanut Lontoosta kirjan Kari Ylänteen kanssa, ”Lontoon pubit – 100 parasta”. Mikä Lontoon pubikulttuurissa on kiehtovinta?

-Monet Lontoon pubit varsinkin Cityn alueella ovat jopa 300 vuotta vanhoja, joten historia niissä elää vahvasti.

Modernit pubit rikastuttavat uudella tavalla kulttuuria.

Täytyy muistaa, että pubit ovat monille “home away from home”, eli niillä on suurempi merkitys kulmakuntien ihmisille kuin vain oluen juominen. 

Niissä vietetään häitä ja hautajaisia, istutaan muuten vain iltaa ja kuullaan naapuruston juorut.

5.    Lontoo on monien mieleen, se on myös James Bondin kotikaupunki. Oletko käynyt 007-elokuvissa näkyvissä lokaatioissa Lontoossa, jos olet niin missä, jos et vielä, mihin saattaisit mennä?

-Olen varmaankin käynyt, mutta tietämättäni!

Pitää varmaankin tutkia teidän sivustojanne, kun seuraavan kerran Lontooseen menen!

6.    Olet matkustellut paljon. Mikä olisi sellainen matkakohde, jossa et ole vielä käynyt, mutta haluaisit mennä? Miksi?

-Etelä-Amerikassa en ole koskaan käynyt. Se jo olisi hyvä peruste lähteä käymään.

Tosin siellä pitäsi varmaankin viettää vähän pidempään, joten aikabudjetti ja rahabudjetti ovat sen verran niukilla, että ihan äkkiä ei tule lähdetyksi.

7.    Jos kutsuisit ohjelmaasi henkilön Bond-elokuvien maailmasta, kameran edestä tai takaa, kuka hän olisi, tai olisi ollut, ja miksi?

-Luulisin, että oikeuksien omistajasuku Broccolin edustaja voisi olla kiinnostava hahmo.

AJANKOHTAISTA: Arto Nybergin keskusteluohjelma täyttää 18 vuotta! Ensimmäinen lähetys nähtiin 7.3.2004.

007 Travelers onnittelee täysikäistä!