007 – matkakertomus: Milano (ITALIA) 2015, päivä 3/3

007 – matkakertomus: Milano (ITALIA) 2015, päivä 3/3

August 6, 2017 0 By 007 Travelers

Lukeaksesi Italian 007-matkakertomuksemme päivästä yksi, klikkaa tästä


Maanantai 3.8.2015

007 Travelers (Pirita, Mika ja Pikku Agentti Matkaaja) söivät aamiaisen Da Vinci -hotellin ravintolassa. Sen jälkeen kirjauduimme ulos ja otimme matkatavarat mukaamme. Aikaa oli vielä hyvin ennen iltalentomme lähtöä takaisin Suomeen, joten halusimme vielä nähdä lisää Milanoa.

Otimme taksin hotelli Principe di Savoiaan, joka on Bond-hotelli kirjassa “James Bond, superagentin hurja elämä” (1973) ja sijaitsee osoitteessa Piazza della Repubblica 17. Söimme pientä snackia ja joimme drinkit hotellin upeassa aulassa.

Mika / 007 Travelers

Parveke jossa räjähti kirjassa?


“Nelipäiväisten messujen aikana hänellä oli kaksoishuone Hotel Principe e Savoiassa. Hän piti siitäkin. Hotelli oli vakaa ja arvokas, baarimies kaateli auliita annoksia ja tiesi kaikki kaupungin juorut. Baarissa Bond myös tapasi tytön, joka pelasti hänen henkensä. Tytön nimi oli Melissa. Hän oli englantilainen, hiljattain eronnut ja Milanossa tapaamassa italialaista rakastajaansa. Mies joutui viipymään Roomassa, ja tyttö oli ilmeisen yksinäinen. Bond tarjosi hänelle päivällisen eräässä Italian hienoimmista ravintoloista – Gianinolla Via Sciesan varrella. He söivät artisokkaa ja osso buco alla milanesea – ja Bond vietti yön hänen kanssaan. Grappan ja gorgonzolan jälkeen se tuntui täydelliseltä päätökseltä täydelliselle illalle.

Onneksi he päättivät mennä Melissan huoneeseen. Aamuneljän aikaan hotellia vavahdutti räjähdys. Bondin kaksoishuone tuhoutui täysin. Carabiniere kertoi Bondille jälkeenpäin, että pommi oli sijoitettu hänen vuoteensa alle.

”Onneksi minä toisinaan nukun vieraissa vuoteissa”, Bond sanoi.

Carabiniere nauroi, mutta ennen Milanosta lähtöään Bond lähetti tytölle kultaisen rannekorun sydämellisin kiitoksin. Ja tässä tapauksessa hän katsoi perustelluksi laskuttaa siitä osastoa”

John Pearson: “James Bond, superagentin hurja elämä” (1973) 

Vierailtuamme Principe di Savoiassa, oli toinen Bond-hotelli aivan vieressä, eli Palace -hotelli, joka on osoitteessa Piazza della Repubblica 20. Bond ja Fredericka (Flicka) von Grüsse yöpyvät siellä John Gardnerin kirjassa “Ei kukkia vainajalle, James Bond” (1993). Tässä kirjassa Bond mainitsee myös Principe -hotellin. Hän olisi halunnut yöpyä siellä mieluummin kuin Palacessa.

”Kun he pääsivät lentokentälle ja palauttivat BMW:n, meni Flicka uudelleen soittamaan, ja Bond varasi heille paikat lennolle Milanoon.

– Kaikki on kunnossa, Flicka selosti. – Meillä on huoneet Palacessa.

– Äh, etkö olisi saanut Principe e Savoiasta? Milanon Palace on Principen sisarhotelli ja sitä pidetään melkein yhtä hyvänä, mutta ei niin innostavana. Se on liikemiesten ja yhden, kaksi yötä kaupungissa viipyvien maalaisten paikka. Palacea ei lueta suuren luokan hotelliksi, se on käytännöllisesti suunniteltu yöpymispaikka vailla ylellisyyksiä.

– En edes yrittänyt Principeä, Flicka tokaisi. – Jos haluat kitschiä, ylidekoratiivisia viiden tähden hotelleja, saat mennä yksin. Joka tapauksessa Bodo tietää, mistä löytää meidät.

– Korvaako hän palveluksesi?

– Enemmänkin. Hän tulee tapaamaan meitä. Toivoakseni tietoja mukanaan.

Bond ei tiukannut selitystä. Hän oli jo oppinut, että Fredericka von Grüsse teki mieluummin asiat omalla tavallaan, että hän kertoisi sitten kun katsoisi parhaaksi ja olisi valmis. Bond kunnioitti sitä, sillä hän tiesi sen vastaavan omaa asennettaan tärkeissä asioissa.

He saapuivat Milanoon kohta kahdeksantoista jälkeen ja tunnin kuluttua he olivat asettuneet Palaceen keskelle kromia ja kalusteita, jotka olivat käytännöllisiä, mutta kaukana ylellisyydestä jota Bond olisi arvostanut enemmän. Minibaari oli kuitenkin hyvin varustettu, ja Flicka ehdotti, että he avaisivat samppanjan”.

John Gardner: “Ei kukkia vainajalle, James Bond” (1993)

Tämän jälkeen matkasimme Milanon messualueelle: Expo 2015 -alue on noin 15 kilometriä (9,3 mailia) luoteeseen Milanosta, Rhon ja Peron kuntien alueella ja kattaa 1.1 km2 (0.42 neliömailia) kokoisen alueen.

EXPO MILANO 2015

Aika: 1. toukokuuta – 31. lokakuuta 2015
Liput: 39 EUR / aikuinen, 33 EUR / lapsi

Pikku Agentti Matkaaja / 007 Travelers

Melkein 007

Sitten oli aika sanoa näkemiin Italialle. Matkasimme takaisin Suomeen.

Lue lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täältä