007-matkakertomus: Milano (ITALIA) 2015, päivä 2/3

007-matkakertomus: Milano (ITALIA) 2015, päivä 2/3

August 16, 2016 0 By 007 Travelers

Lukeaksesi Italian 007-matkakertomuksemme päivästä yksi, klikkaa tästä


Sunnuntai 2.8.2015


007 Travelers (PiritaMika ja Pikku Agentti Matkaaja) Milanossa, Italiassa!


Matkustaminen autolla

Mistä: Maccagno, Italia
Mihin: Milano, Italia
Tievero: 3,20 EUR

Ajettuamme kauniista Maccagnosta hienoon Milanoon, palautimme auton Milanon Europcariin, joka on osoitteessa Via Luigi Galvani 12. Tämän jälkeen kirjauduimme sisään neljän tähden hotelliimme:

 

Majoitus

HotelliHotel Da Vinci ****
Osoite: Via Senigallia 6, 20161 Milano, Italia
Varaus: Booking.com:n kautta
Hinta: 139,90 EUR / 1 yö
Kaupunkivero: 5,00 EUR / henkilö / yö
Aamiainen: Sisältyy hintaan
Wi-Fi: Ilmainen
Parkkeeraus: Ilmainen ja yksityinen, varausta ei tarvita
Sisäänkirjautuminen: 14.00
Uloskirjautuminen: 12.00
Huonetyyppi: Kolmen hengen huone, 30m2

Saimme huoneen nro 321 ja se oli aivan mahtava!

Söimme juustohampurilaisia ja Club-sandwichin lounaaksi hotellin baarissa ja joimme rutkasti Fantaa, oli nimittäin todella kuuma päivä!

Hotellin aula on mukavasti sisustettu.

Myös hotellin piha on mukava.

Pikku Agentti Matkaaja / 007 Travelers

Levättyämme hetken otimme taksin kaupungin keskustaan, matka maksoi 23,50 EUR. Kävimme Milanon tuomiokirkon (Duomo di Milano / Milan Cathedral) edustalla, se oli upea! Sen löytää osoitteesta Via dell’Arcivescovado 1, Piazza di Duomolla.

Se on myös Bond-kirjan paikka John Gardnerin kirjassa “Kuolet tänä yönä, James Bond” (1986). Kaikki lainaukset tässä matkakertomuksessa ovat tuosta kyseisestä kirjasta.

”He saapuivat Duomon luo kaksikymmentä minuuttia yli neljä, kun valo oli alkanut muuttua suurenmoiseksi suodattuneeksi punaiseksi hehkuksi. He kuulivat ohikulkevan oppaan toteavan, että se oli paras hetki vierailla katedraalissa.

Milanon suuri katedraali Il Duomo on yksi Euroopan ihmeistä. Se hallitsee kaupunkia kooltaan jättimäisenä, mutta silti jotenkin eteerisenä patsaineen, kellotorneineen, päätyineen ja pienoistorneineen. Valkoisesta marmorista Jumalan kunniaksi rakennettu kakkuhirviö mahtavan puistokadun päässä.

Flicka nousi hissillä, Bond käveli portaat ylös. Kumpikin tiesi, että Dragonpol saattoi hyvinkin odottaa heitä tai jopa väijyä ankarassa kierteisessä nousussa.

Kun Bond ennätti katolle, hän näki Flickan tarkkailevan ovia kauempana. Heidän yläpuolellaan oli kuuluisa Tiburio, keskustorni, jota hallitsi Pyhän Neitsyeen patsas.

Kello oli melkein kaksikymmentäviisi minuuttia yli neljä. Nopean neuvottelun jälkeen he hajaantuivat oikealle ja vasemmalle niin että heillä oli kummallakin esteetön näköala portaisiin ja hissille: he olivat suhteellisen turvassa tietäessään, ettei edes Dragonpol pystynyt katsomaan kahteen suuntaan samanaikaisesti”

Milanon tuomiokirkon vieressä on Galleria Vittorio Emanuele II, joka on arkadi-rakenteinen ostoskeskus Milanon ydinkeskustassa, Italiassa. Rakennelma koostuu kahdesta lasikatosta, jotka yhdistyvät oktakonin muotoisen lasikupolin kohdalla. Galleria yhdistää Piazza della Scalan ja Piazza del Duomon.


Galleriaa kutsutaan lempinimellä il salotto di Milano sen keskeisen sijainnin tuoman merkityksen tapaamispaikkana vuoksi. Galleria tunnettiin sen kirja- ja taidekauppoista, puhumattakaan sen useista ravintoloista, kahviloista ja baareista. 

Kävimme myös paikassa Cafe Restaurant & Pizza: Galleria, ja suosittelemme sitä kaikille. Palvelu on hyvää ja oikein ystävällistä! Sen löytää osoitteesta Galleria Vittorio Emanuele II, 75. Söimme hyvää pizzaa ja calzonea.

Mika & Pirita / 007 Travelers

Galleria on mainittu John Gardnerin kirjassa “Kuolet tänä yönä, James Bond” (1986).

”He istuivat pienessä ravintolassa Milanon kuuluisassa Galleriessa, joka Flickan sanojen mukaan oli mahdollisesti maailman ensimmäinen ostoskatu, ja söivät tyylikkäästi lounasta katsellen ohikulkevia tyttöjä. Bond oli sanonut, että hänen mielestään maailman tyylikkäimmät naiset löytyivät juuri Milanosta. Muutaman minuutin kuluttua Flicka sanoikin, että hän tunsi itsensä ehdottomasti nuhruiseksi. Lempke saapui täsmälleen kello kaksitoista.”

Nykyään Galleriassa sijaitsee useiden merkkivalmistajien kauppoja, kuten Prada, Massimo Dutti, Gucci ja Louis Vuitton. Kaikilla Gallerian liikkeillä tulee olla kullan-väriset nimet, joten mm.McDonald´s joutui muokkaamaan sen logoa Galleriaan sopivaksi.

Galleriassa sijaitsee Milanon vanhimpiin lukeutuva kahvila Biffi Caffe, jonka perusti Paolo Biffi vuonna 1867. Tämän oli Milanon ensimmäinen kahvila, joka sai sähkövalot 1882.


Söimme jäätelöt Biffi Cafféssa.


Tämän jälkeen oli aika piipahtaa Teatro alla Scalassa, joka sijaitsee osoitteessa Via Filodrammatici 2. La Scala on kuuluisa oopperatalo Milanossa, Italiassa. Nykyisellä paikallaan La Scala on järjestyksessä toinen teatteri. Ensimmäinen muinainen Teatteri Ducale tuhoutui tulipalossa karnevaaligaalan jälkeen 1776.

Myös tämä paikka on mainittu John Gardnerin kirjassa “Kuolet tänä yönä, James Bond” (1986).

“Flicka kantoi pientä lehtispinoa niin että Ateenan nimi erottui selvästi. He astelivat Piazzale San Giornatelle ja kohti Teatro alla Scalan suurenmoista julkisivua. Sisällä he liittyivät ryhmään, ihailivat rakennusta, kuuntelivat suurenmoisia akustisia näytteitä ja katselivat lämpiössä Rossinin, Bellinin, Donizettin ja Verdin patsaita.”  


Tässä kaikki tältä päivältä, seuraavaksi kerromme toistaiseksi viimeisen Milano-päivämme kuulumisia, ja esittelemme kaupungin muita Bond-paikkoja! Kolmanteen Milanon päiväämme pääset tästä


Lue lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täältä