007 Travelers haastattelee: Bond-kirjojen keskellä: Järvenpään kaupunginkirjasto  / Karita Brun

007 Travelers haastattelee: Bond-kirjojen keskellä: Järvenpään kaupunginkirjasto / Karita Brun

August 29, 2014 0 By 007 Travelers

007 Travelers vieraili Bond-kirjojen keskellä Järvenpään kaupunginkirjastossa tarkalleen päivänä, jolloin Ian Flemingin kuolemasta tuli kuluneeksi 50 vuotta. Haastattelimme kirjastonhoitajaksi tähtäävää Karita Brunia.
Kuka: Karita Brun
Missä: Järvenpään kaupunginkirjasto, Järvenpää
Milloin: 12.8.2014
007-yhteys: 12.8.2014 tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta Ian Flemingin – James Bondin luojan – kuolemasta

1. Kertoisitko työstäsi täällä Bond-kirjojen keskellä?
Olen tieto- ja kirjastopalvelujen opiskelija ja opiskelen täällä Järvenpään kaupunginkirjastossa. Kirjastossa tehtäviäni on aineiston hyllyttäminen sekä kirjojen saattaminen lainauskuntoon. Lisäksi palvelen asiakkaita kirjojen lainauksissa ja palautuksissa.

2. Kauanko olet ollut töissä Järvenpään kaupunginkirjastossa?
Aloitin työt kirjastossa noin vuosi sitten, alan opiskelun aloitin helmikuussa 2014. Kyseessä on kahden vuoden koulutus, ja tarkoitus olisi valmistua kirjastovirkailijaksi alkuvuodesta 2016.

3. Miten innostuit alasta?
Olen aina rakastanut kirjoja ja lukemista, ja tykännyt kirjastoista muutenkin paikkoina. Äitini oli 20 vuotta sitten kirjastossa töissä ja auttelin silloin jo häntä kirjastossa ja sain silloin ensikosketuksen alaan. Myöhemmin löysin “kutsumukseni” tähän alaan.

4. Minkälaisista kirjoista itse pidät ja mitä kirjoja luet?
Luen enimmäkseen scifiä ja fantasiaa, satunnaisesti myös jännitystä ja kaunokirjallisuutta sekä kauhua. Nuorten puolella työskennellessä on tullut luettua myös enemmän nuorten kirjallisuutta. Luen kirjoja laidasta laitaan oikeastaan.

5. Kiinnostaako Bond-elokuvat?
Uusimmat olen katsonut mielenkiinnolla, koska pidän niiden realistisesta otteesta. En ole koskaan ollut erityisesti vanhempien elokuvien ystävä, ja Bond-elokuvia olen katsonut oikeastaan vasta Pierce Brosnanin ajoista alkaen. Brosnanin Bond on selkeästi enemmän toimintaelokuvasankari, missä Daniel Craigin Bond on realistisempi, synkempi, lähestulkoon antisankari.

6. Suosikki Bond-näyttelijä?
Hän on Daniel Craig.

7. Minne haluaisit matkustaa?
Haluaisin matkustaa moneenkin paikkaan, listan kärkipäässä olisi varmaankin Amerikka kokonaisuudessaan, Australia ja Lontoo.

8. Lainatuin Bond-kirjanne?
Ian Flemingin kirjoista se on “007 ja Kultasormi.(1959) Hänen tuotannostaan myös “Hänen Majesteettinsa salaisessa palvelussa“-kirjaa (1963) on meiltä lainattu. Kokonaisuudessaan lainatuin Bond-kirjamme kaunokirjallisuuden puolelta on kuitenkin John Gardnerin kirja “Tehtävä Suomessa, James Bond” (1983), joka aina suomalaisia kiinnostaa. Ensyklopedioita ja elämänkertoja Bondista lainataan kuitenkin enemmän, koska historia ja tietokirjallisuus aiheesta tuntuvat kiinnostavan enemmän kuin kaunokirjallisuus.

Lue lisää 007 Travelers -haastatteluita täältä