Raportti: James Bond night with Charlie and the Frogs

Raportti: James Bond night with Charlie and the Frogs

March 26, 2017 0 By 007 Travelers

Mitä: James Bond night with Charlie and the Frogs
Missä: Teatteriravintola Kaksi Kanaa, Kanavakatu 3, 00160 Helsinki (Katajanokka)
Milloin: Perjantaina 24.3.2017, klo 18.00.

Ohjelma: Show & Dinner

Kiitos:
Teatteriravintola Kaksi Kanaa / Johanna ja muu henkilökunta

007 Travelers osallistui ja raportoi Bond-illasta!


007 Travelers saapui 30 vuotta vanhaan, Kaksi Kanaa -nimiseen, noin 120-paikkaiseen teatteriravintolaan, jossa “Dinner and Show” -konsepti on perinne. Illan pukukoodina oli tietysti Bond. James Bond.

RAVINTOLA

007 Travelers otettiin vastaan jo hieman ennen aloitusaikaa, takkimme ja muut kantamukset toimitettiin viipymättä narikkaan. Saimme myös rauhassa kuvata paikkoja. Teatteriravintola Kaksi Kanaa on oikein tunnelmallinen ravintola, jossa tunsi heti viihtyvänsä. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä ja kaikki toimi loistavasti. 

Pirita / 007 Travelers

Meidät ohjattiin pöytään, josta oli hyvä näkyvyys lavalle.

Luoksemme saapui tarjoilija Tuomas, joka toi meille leipää. Hän toi myös 007-henkisen drinkkimenun, josta tilasimmekin illan mittaan drinkkejä Bond-teeman mukaisesti. 

Tuomas

Dry Martini

Vesper

Negroni

French 75

Tarjolla oli myös hyviä viinejä:

Valkoviini “Pasqua Chardonnay Grillo Organic” (7,50 EUR / lasi) 

Punaviini “Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Ripasso” (9,50 EUR / lasi)

Shown lisäksi olimme tulleet kokemaan myös illallisen.
Valitsimme herkulliset menut nro 1 ja nro 2. (valittavissa oli kolme eri menua)

Menu 1: (39,00 EUR) Piritan valinta

Alkuruoka: Pieni blini, sahramiraputartar, kurkkusalsaa & sitruunasmetanaa G,L
Pääruoka: Paistettua nieriää, savustettua haukimureketta ja röstiperunaa, hernepyree & champagne beurre blanc G,L
Jälkiruoka: Suklaatart,paahdettua valkosuklaata & suklaatryffeliä L

Menu 2: (39,00 EUR) Mikan valinta

Alkuruoka: Mokka-sellerikeittoa, paahdettua valkosipulileipää & kuusenkerkkävoita L
Pääruoka: Pitkään haudutettua possunposkea, rapeaksipaistettua possunkylkeä, paahdettua omenaa, hunajayrttijuureksia & Calvados-omenakastiketta G,L
Jälkiruoka: Raparperikakku, crème anglaise & ketunleipäsorbettia L

RUOKA JA PALVELU:

Kokki oli todella tehnyt taikojaan, ruuat olivat aivan mahtavan herkullisia, kauniisti aseteltu ja menut hyvin koottuja. Henkilökunta kantoi ruokia lähes täydelle tuvalle mukavan nopeasti. Todellinen ruokanautinto, 007 Travelers suosittelee!

Ruokaile ja koe show paikassa Teatteriravintola Kaksi Kanaa, lisätietoja täällä.

Illan tähdet, vuonna 2008 perustettu Charlie and the Frogs saapui lavalle n. kello 20.30.

Charlie and the Frogs on tullut tunnetuksi hääbändinä, ja nyt yhtye halusi tarjota musiikkia myös muulle yleisölle. Tällä kertaa teemana oli James Bond, ja illan aikana kuultiinkin parhaita Bond-biisejä.

Illan aikana kuultiin seuraavat kappaleet:

Charlie and the Frogs saapui estradille, ja alkoi soittaa John Barry Orchestran alunperin esittämää Bond-teematunnaria “James Bond Theme” (1963) ensimmäisestä Bond-elokuvasta “Salainen agentti 007 ja tohtori No ” (1962).

Fredrik Welander (basso ja puhaltimet)

Henric Öhman (kitara) jammailee
Fredrik Welanderin kanssa
Anders Pohjola (kitara)

Tämän jälkeen lavalle saapui yhtyeen naissolisti Essi Isaksson, joka esitti Shirley Basseyn kappaleen “Goldfinger” (1964). Seuraava laulu oli “You Only Live Twice” (1967). Kappaleen alkuperäinen esittäjä on Nancy Sinatra.

Essi Isaksson

Neljäntenä kappaleena kuultiin miessolisti Dennis Lerviksin tulkinta Paul McCartney & Wingsin kappaleesta “Live and Let Die” (1973), ja tähän perään Duran Duranin “A View to a Kill” (1985) elokuvasta “007 ja kuoleman katse“. Lerviksin äänessä oli sopivaa karheutta varsinkin Live and Let Die -kappaleessa. Yhtye soitti hyvin yhteen, ja sovitukset ansaitsevat kiitosta. 

Dennis Lerviks

Illan upein veto oli Essi Isakssonin esittämä Tina Turnerin “GoldenEye” (1995), jossa Essi pääsi käyttämään ääntään kunnolla. Tämän jälkeen kuultiin yhtyeen versiot Sheryl Crow:n “Tomorrow Never Dies” -biisistä elokuvasta “Huominen ei koskaan kuole” (1997) sekä Garbagen “The World Is Not Enough” -kappaleesta elokuvasta “Kun maailma ei riitä” (1999).

Sebastian Perret (kosketinsoittimet)

Kuulimme myös yhtyeen version Lerviksin esittämänä vuoden 2006 elokuvan “Casino Royale“, alunperin Chris Cornellin esittämästä tunnuskappaleesta “You Know My Name“. Yhtye soitti todella hyvin, meininki oli erityisen nautittavaa.

Patrick Björkman (rummut)
Henric Öhman soittaa myös harmonikkaa

Solistit lauloivat yhdessä vuoden 2008 elokuvan “007 Quantum Of Solace” tunnuskappaleen “Another Way to Die“. Dueton esittivät alunperin Jack White & Alicia Keys.

Isaksson tulkitsi herkästi Adelen vuoden 2012 kappaleen “Skyfall“, joka on tietysti teemakappale samannimiselle elokuvalle “007 Skyfall“, ja tähän perään kuultiin alunperin Gladys Knight:n tunnetuksi tekemän kappale “Licence to Kill” (1989).

Illan viimeisenä Bond-kappaleena oli vuodelta 1977 “Nobody Does It Better“, (Carly Simon) joka on tunnuskappaleena elokuvassa “007 – rakastettuni“.

Vasemmalla:
Mika / 007 Travelers seuraa esitystä

Ilta jatkui bändin osalta myöhemmin muulla covermusiikilla, joka sai yleisön tanssimaan.

KEIKKA-ARVIO:

Yhtyeellä on eläytyvä lavameininki, ja hyvät sovitukset kappaleisiin, mahtava idea oli tuoda mukaan välillä muun muassa harmonikka. Solistit ottivat lavan haltuun karismallaan ja esittivät pienen mutta ymmärrettävän alkujännityksen jälkeen Bond-setin täysillä tunnelmaan heittäytyen. 007 Travelers jäi kaipaamaan bändiltä esittäytymistä lavalla. Show oli viihdyttävä ja biisilista oli hyvin valittu.

007 Travelers tapasi bändin Bond-keikan jälkeen. Yhtye on helposti lähestyttävä ja sen solistit ja muusikot ovat mukavia ja ystävällisiä, mikä tietää hyvää yhtyeen faneille. Toivottavasti yhtyeen Bond-tulkintoja on kuultavissa jossain uudelleenkin!

007 Travelers kiittää lämpimästi:

Teatteriravintola Kaksi Kanaa: 
Johanna, Tuomas ja muu henkilökunta

Charlie and the Frogs -yhtye:
Dennis Lerviks – laulu
Essi Isaksson – laulu
Fredrik Welander – basso
Patrick Björkman – rummut
Anders Pohjola – kitara
Henric Öhman – kitara, harmonikka
Sebastian Perret – kosketinsoittimet

Pyydä 007 Travelers esittelemään 007-tapahtumasi:
agenttimatkaaja@gmail.com
 
Esimerkkejä täällä