Färsaaret. Vieraile “007 No Time to Dien” kuvauspaikalla (SPOILERIVAROITUS).

Färsaaret. Vieraile “007 No Time to Dien” kuvauspaikalla (SPOILERIVAROITUS).

November 7, 2021 0 By 007 Travelers

ALLA OLEVA ARTIKKELI SISÄLTÄÄ SPOILEREITA ELOKUVASTA “007 NO TIME TO DIE

Mistä voit löytää James Bond- kuvauspaikat Färsaarilta? Missä kohdassa Kalsoyn saarta James Bond lähti näyttävästi elokuvassa “007 No Time to Die“? Haluatko vierailla näissä upeissa maisemissa? Miksi tuotantoryhmä valitsi Färsaaret?

Uskomattoman luonnonkaunis saaristo Pohjois-Atlantin sydämessä on Färsaaret, joka on uusi James Bond-saari. Färsaaret on ensimmäinen paikka ikinä, jossa James Bond kohtaa loppunsa.

James Bond Faroe Islands
007 No Time to Die“- elokuvaa on kuvattu Färsaarilla. Tämä posteri löytyy elokuvateatterista pääkaupunki Tórshavnista.

007 No Time to Die” on 007- sarjan 25:s elokuva. Se on sarjan ensimmäinen, jota on kuvattu Färsaarilla.

Färsaaren kuvauspaikat ovat ehdottomia virstanpylväitä 007-sarjan historiassa. Alla tarkempaa tietoa kuinka Färsaaret näkyy elokuvassa.

Kalsoyn saari on paikka missä pahis lymyää

Kuvitteellinen pahiksen piilopaikka Kalsoyn saarella. Kalsoyn saari on elokuvassa vahvasti animoitu, koska maanviljely on ainoa elinkeino Trøllanesin kylässä eikä siellä ole satamaa.

Pitkä ja kapea Kalsoyn saari on itseasiassa Safinin saari, mutta siitä tulee varmasti James Bondin saari elokuvan lopussa. Saari on visuaalisesti silmiinpistävä paikka täynnä uskomattomia vuoria ja mystisiä laaksoja.

Elokuvassa saari sijaitsee Venäjän ja Japanin välissä. Todellisuudessa se on kauas ulottuva saari Färsaarilla, joka tunnetaan majesteettisista maisemista.

Saaren pohjoispää on kaikkein kaunein ja vaikuttavin osa Kalsoyn saarta. Laaksot ja kalliot ovat täällä uskomattoman syviä. Saari on digitaalisesti editoitu elokuvassa, joten vain viimeistä neljännestä saaresta on käytetty, kun saaren karttaa näytetään elokuvassa.

Kuvauspaikalla. Ilmakuvausta Kalsoyn saarella.

No Time to Dieta” kuvattiin Färsaarilla syksyllä 2019. Trøllanesin kylässä kuvattiin kaksi päivää ja läheisellä Kallurin niemekkeellä ja ympäristössä kolmen päivän ajan. Molemmat nähtävyydet sijaitsevat saaren pohjoiskärjessä.

60 hengen ryhmä, joka vieraili Kalsoyn saarella oli erikoistunut visuaalisiin efekteihin. Ryhmä käytti Trøllanesin kylää tukikohtanaan kun olivat kuvauspaikalla.

Kallurin majakan kunnioitusta herättävät maisemat. Itse majakkaa ei ole nähdä elokuvassa. Sen sijaan vartiotorni, joka sijaitsee harjun reunalla näkyy. Se on yhteydessä pahiksen Myrkkypuutarhaan.

Kalsoyn saarella kuvatut kohtaukset tapahtuvat elokuvan kolmannessa ja viimeisessä näytöksessä.

Kalsoyn saari ei vain esiinny pelkästään elokuvan lopussa. James Bond matkustaa saarelle pelastaakseen Madeleine Swannin ja tämän tyttären Mathilden ja tappaakseen konna Safinin. Bondin tehtävänä saarella on myös tuhota Safinin biologinen ase. Koskemattomat kukkulat Trøllanesissa Kalsoyn saarella on paikka, jossa lopullinen taistelu Myrkkypuutarhassa tapahtuu.

Miksi “No Time to Dieta” kuvattiin Färsaarilla?

Kalsoyn saarella uuteen Bond-elokuvaan kuvattu kohtaus nähdään trailerissa, joka julkaistiin 3. syyskuuta 2020. Kohtaus Färsaarilta voidaan nähdä trailerissa kohdassa 1:23. Nähtävä maisema on Trøllanesin kylästä, johon on animoitu suuri satama.

Färsaaret on jokaisen kuvaajan unelma. Maisemat kaukaisessa saaristossa ovat hyvin dramaattisia ja erämaa on ankara. Toinen ainutlaatuinen tekijä on Färsaarten sijainti lähellä napapiiriä. Tämä mahdollistaa upeat valaistusolosuhteet.

Syksyllä matalalla oleva aurinko luo ikuisen tunnelman koko päiväksi. Tämä mahdollistaa pitkän “Kultaisen tunnin” kuvaamisen. Syksyn päivänvalo Färsaarilla herättää mysteerin ja ankaruuden tunteen. Pilvissä, karkeassa meressä ja jatkuvasti muuttuvassa valossa on jotain äärimmäisen voimakasta ja kesyttämätöntä.

Kalsoyn saari sijaitsee Färsaarten koillisosassa. Pahiksen luola “007 No Time to Diessa” sijaitsee Kalsoyn saaren pohjoisimmassa osassa. Täällä nähdään Daniel Craigin viimeinen kohtaus James Bondina.

On kerrottu, että “No Time to Die“n kuvauspaikkajärjestäjä näki Instagramissa valokuvan tuntemattomasta laaksosta. Hän otti valokuvan mukaansa tuotantotiimin tapaamiseen Lontooseen. Kukaan palaverissa olleista ei tiennyt missä tämä paikka maapallolla oli, mutta he päättelivät, että valokuva oli otettu jossain kaukana pohjoisessa. He päättivät lähettää valokuvan pohjoismaiselle kontaktilleen, joka tunnisti maiseman, ja sanoi sen olevan Färsaarilta. Valokuva oli otettu Borgarin vuorelta Kalsoyn saaren pohjoisimmasta osasta. Kuvassa näkyi laakso, jossa Trøllanesin pieni kylä sijaitsee.

Tämä kuva Kalsoyn saaresta herätti James Bond- tuotantotiimin kiinnostuksen.

Kun tuotantoryhmälle oli kerrottu missä kuva oli otettu, he halusivat tietää siitä enemmän ja tekivät lisätutkimuksia käyttäen Googlen satelliitin kuvia. Tämän jälkeen tiimi päätti lähteä Kalsoyn saarelle tutkimaan kuvauskohteita. Päästyään paikan päälle, he olivat myytyjä ja tiesivät välittömästi, että James Bond- faneille saataisiin hienoa materiaalia elokuvaan.

Etsiessään kuvauspaikkoja Färsaarilla ryhmä pystyi valitsemaan monia uskomattomia nähtävyyksiä kuvattavaksi, kuten Drangarmirin merenkaari ja järvi meren yläpuolella, jotka olisivat täydellisiä 007:n seikkailuun. Molemmat nähtävyydet sijaitsevat Vágarin saarella.

No Time to Dien” pahiksen luola sijaitsee täällä Kalsoyn saarella. Muutamat talot, jotka laaksossa näkyvät tässä kuvassa ovat Trøllanesin kylässä.

Tiimi etsi täydellistä paikkaa megalomaanisen konnan piilopaikaksi. Heidän huomionsa kiinnittyi laaksoon jossa Trøllanes sijaitsee. Maisemat olivat kuin toisesta maailmasta ainutlaatuisine valaistusolosuhteineen, lisäksi Färsaarten syrjäisyys sai tuotantotiimin kiinnostumaan. Kallurin niemi ympäristöineen Trøllanesin pohjoisosassa oli myös yksi kuvauspaikka, jossa Lyutsifer Safinin piilopaikan kohtauksia kuvattiin myös.

Oliko Daniel Craig Kalsoyn saarella?

Kalsoyn saaren länsirannikolla on kallioita. Litteä huippu kuvan oikealla puolella on Borgarin-vuori. Kuva: Dominic Reardon, Instagramissa @dom_reardon_photo

Daniel Craig ei ollut koskaan Kalsoyn saarella. Siellä ei ollut myöskään muita elokuvan näyttelijöitä, koska saarella ei ole hotellia ja vain yksi lautta kulkee. Craig halusi todella osallistua Kalsoyn saaren kuvauksiin, mutta hänen läsnäolonsa olisi vaatinut sadan muunkin henkilön mukanaoloa. Logistisista syistä tuotantotiimi lisäsi myöhemmin näyttelijät sekä Kalsoyn saaren pohjoispuolen digitaalisesti kuvaan mukaan.

Eeppinen James Bond- kuvauspaikka Färsaarilla

Kallur on Kalsoyn saaren pohjoisin osa

Filmiryhmä kuvasi koskemattomia maisemia Kalsoyn saarella ympäri Trøllanesia Färsaarten pohjoisosassa. Täällä tiimi löysi itsensä poikkeuksellisesta luonnosta syvässä laaksossa, jota ympäröivät korkeat vuoret. Lähellä niitä he tallensivat kuuluisat näkymät Kallurin niemeltä ja Nestidarin piikikkästä huipusta.

Kallurin majakkaa ei nähdä elokuvassa, mutta sen on korvannut torni, joka on osa Lyutsifer Safinin piilopaikkaa. Se on paikka, jossa Kallurin majakka sijaitsee ja James Bond seisoo, kun paikkaa pommitetaan ohjuksilla “No Time to Dien” lopussa.

Trollanes snow Guide to Faroe Islands
Pieni asutus laaksossa on Trøllanes. Saaren korkein paikka on Nestindar.

Kalsoyn saarella kuvausryhmä näki huimaavia kallioita, piikkisiä vuorenhuippuja, kesyttämättömiä rantoja ja eeppisiä laaksoja, jotka olivat ruohon peitossa. Vuoren huippu, joka kaatuu kun saarta pommitetaan elokuvan lopussa, on Nestindar.

James Bond poistuu näyttämöltä

James Bond on juuri sen kohdan vieressä missä Kallurin majakka sijaitsee Kalsoyn saarella. Hän katsoo suoraan itseään lähestyvää MI6:n ohjusiskua seisoessaan henkeäsalpaavissa maisemissa. Tämä kohtaus tekee Färsaarilla kuvatuista tapahtumista huipentuman koko James Bond-elokuvien historiassa.

Kuinka vaikea James Bondia oli kuvata Färsaarilla?

Helikopteri, jota käytettiin 25:n Bond-elokuvan kuvauksissa. Oranssi helikopteri nähtiin 24. syyskuuta 2019 Färsaarten pääkaupungissa Tórshavnissa, ennen kuin se siirtyi Kalsoyn saarelle.

Sää Färsaarilla on arvaamaton. Näin oli myös silloin kun vierailu tapahtui Färsaarilla syyskuussa. 60 hengen kuvausryhmän täytyi odottaa sopivaa hetkeä kuvatakseen Kalsoyn saaren luonnonkauniit kohtaukset, kun kuvauksissa käytetty helikopteri saapui Kalsoyn saarelle 24. syyskuuta 2019. Paikallisen 120 hengen färsaarelaisryhmän täytyi myös odottaa sopivia sääolosuhteita. Ensimmäiset pari päivää olivat tuulisia ja sateisia, mutta sitten kuvaukset pääsivät alkamaan.

Paikallinen James Bond- kuvausryhmä Kalsoyn saarelta “No Time to Dien” ensi-illassa Tórshavnissa 29. syyskuuta 2021.

Kaikki paikalliset onnistuivat pitämään Kalsoyn saaren kuvaukset salaisuutena kun olivat kuvauskohteessa. Paikalliset käyttivät erilaisia peitetarinoita pitääkseen kaiken salassa. Jotkut sanoivat tekevänsä aitaa pellolle yhdessä maanviljelijän kanssa. Toiset kertoivat tehneensä dokumenttia linsseistä Trøllanesissa. Paikalliset joutuivat pitämään salaisuutensa normaalia pidempään, koska koronapandemia venytti julkaisuaikataulua.

Kuvauksissa käytetyt varusteet siirrettiin saarelta jälleen 2. lokakuuta 2019 ja ne lähtivät Färsaarilta Norrøna- lautalla, joka lähti Tórshavnista samana iltana. Norrøna on Färsaarten ainoa matkustajalautta.

Kuinka päästä Kalsoyn saarelle

Kalsoyn saari on yksi Färsaarten suosituimmista nähtävyyksistä. Vain rajoitettu määrä matkustajia pääsee sinne samanaikaisesti. Tällöin on otettava lautta läheiseltä Borðoyn saarelta. SAM-lautta on ainoa yhteys Borðoyn ja Kalsoyn saaren välillä. Lauttaan mahtuu 120 ihmistä ja maksimissaan 12 autoa. Varsin vanha lautta matkaa Borðoyn ja Kalsoyn saaren välillä neljästä kahdeksaan kertaan päivässä. Useimmin lähtöjä on maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin, jolloin on kahdeksan lähtöä ja sunnuntaisin on neljä lähtöä.

Färsaarten virallinen James Bond-kierros

“Guide to Faroe Islands” järjestää virallisen Färsaarten James Bond- kierroksen, jolle osallistumalla pääset juuri niihin paikkoihin, jossa kaikki tapahtui. Dramaattiset maisemat “No Time to Diessa” ovat avainasemassa sarjan 25. elokuvassa. Kalsoyn saaren tutkiminen tällä kierroksella antaa kokemuksen kohtauksista ja maisemista, joita Färsaarista käytettiin tässä elokuvassa.

Kallurin
Kallurin henkeäsalpaavat näkymät

Haluaisitko nähdä Färsaarten “No Time to Die” -kuvauspaikat omin silmin? Tutustu alla oleviin linkkeihin.

Lähde: Guide to Faroe Islands

Lisää NO TIME TO DIE- UUTISIA täällä