007-matkakertomus: Thun & Mürren (SVEITSI) 2014

007-matkakertomus: Thun & Mürren (SVEITSI) 2014

November 3, 2014 0 By 007 Travelers

Lukeaksesi Sveitsin 007-matkakertomuksemme ensimmäisestä päivästä alkaen, klikkaa tästä. Siitä voit lukea kun olimme Genevessä. Vietimme myös kaksi päivää Bernissä. Lukeaksesi ensimmäisestä päivästämme Bernissä, klikkaa tästä ja toisesta päivästä tästä

Keskiviikko 16.7. 2014

Tänään matkaamme Thunin kaupunkiin ja Alpeille!

Heräsimme uuteen upeaan päivään loisteliaassa Hotel Schweizerhof Bernissä! Ystävälliset ja kohteliaat ihmiset toivottivat meidät tervetulleiksi aamupalalle Jack’s Brasserieen. Söimme mitä mahtavimman “Continental” – aamiaisen.

Ennen lähtöämme tapasimme vielä Anja Ullmannin ja toivottelimme hyvät kesän jatkot ja kiittelimme mahtavasta mahdollisuudesta vierailla upeassa Hotel Schweizerhof Bernissä.

Matkalaukkumme vietiin edellämme juna-asemalle, joten meidän ei tarvinnut niitä sinne kantaa. Hotel Schweizerhofilla on täydellinen palvelu. Kaikki toimii!

Hotellin sijanti on ihanteellinen, vain minuutin kävelymatka juna-asemalle. Hyppäsimme junaan, joka vei meidän Thunin kaupunkiin, joka on todella mukava ja kaunis paikka ja onhan sillä tietysti Bond-yhteys, kun siellä pysähdyttiin…

Junamatka Bernistä Thuniin kesti vain 22 minuuttia ja ilman Swiss Passia se olisi maksanut 12,76 EUR / aikuinen ja 6,38 EUR / lapsi.

Thunin rautatieasema


Thun on kaupunki ja kunta Thunin hallinnollisella alueella Bernin kantonissa Sveitsissä ja siellä on on noin 43 783 asukasta (noin 90 000 taajamassa) 31.12.2013 tilanteen mukaan. 
Se sijaitsee paikassa jossa Aare virtaa Thuninjärvestä (Thunersee), 30 km Bernistä etelään. Turismin lisäksi, kone- ja tarkkuusvälinetekniikalla, maan suurimmalla varuskunnalla, elintarviketeollisuudella, aseteollisuudella ja julkaisutoiminnalla on taloudellista merkitystä Thunille.

Kävelimme Rathausplatzille, joka on yhdeksän minuutin kävelymatkan päässä Thunin juna-asemalta. Rathausplatzilta näkee Thunin linnan, joka on upean näköinen.

Thun Castle (Saksaksi: Schloss Thun) on linna Thunin kaupungissa, Bernin kantonissa, Sveitsissä. Se rakennettiin 1100-luvulla ja nykyään siellä on Thun Castle – museo.
 
Linnamuseo jakautuu tornin viiteen eri kerrokseen ja siellä on kulttuurisia ja historiallisia näyte-esineitä, jotka kertovat alueen yli 4000-vuotisesta kehityksestä. Museo on avoinna joka päivä helmikuusta lokakuuhun ja vain sunnuntaisin loppuvuoden ajan. Suurta salia käytetään konsertteihin ja esitelmiin ja sitä voi varata yksityistapahtumiin. Katso lisätietoja englanniksi täältä.

Mikäli haluat vierailla linnassa, kävele Schlossberg 2 – osoitteeseen, joka on vain 200 metrin päässä Rathausplatzilta. Linna on avoinna 10.00 – 17.00 ja perhelippu sinne maksaa 13 euroa.

John Gardnerin 007-kirjassa “Ei kukkia vainajalle, James Bond” (1993), 007 muistelee Thunin Rathausplatzia, ennen kuin he pääsevät sinne…

Mika

“Kymmenessä minuutissa he istuivat Flickan Porschessa, joka tarvitsi pesua, ja lähtivät Bernistä kuutostietä pitkin seuraten Aare-jokea Thuniin, ihastuttavaan vanhaan kaupunkiin, joka toi aina Bondin mieleen Frankensteinin tarinan. Kun seisoo Thunin pienellä Rathausplatzilla ja katsoo itse raatihuoneen taakse, näkee suuren linnan kohoavan yläpuolellaan ja näkymä tuo mieleen joka ikisen Frankensteinista tehdyn elokuvan.”

 John Gardner: “Ei kukkia vainajalle, James Bond


Rathausplatzilta takaisin kohti juna-asemaa, mutta matkalla poikkesimme ravintola Steinmanniin, joka oli oikein mukava paikka. Söimme jäätelöt terasilla hintaan 10,80 CHF / jäätelö. Hieman arvokasta, mutta jäätelöt olivat hintansa väärtejä.

“Black Forest”
“Carmen”

Alkuperäisenä suunnitelmanamme oli jatkaa junalla kohti Interlaken Ostia, mutta koska bussiasema oli kätevästi aivan vieressämme, bussi lähdössä ja Swiss Passit kävivät bussiin, niin ajattelimme mennä bussilla Interlakeniin. Ratkaisu oli oikein hyvä, sillä maisemat tuolla reitillä olivat silmää hiveleviä.

Matkallamme Interlakeniin näimme myös Berner Oberland – laivan, jolla voi myös matkustaa Thunista Interlakeniin. Laiva matkaa pitkin Thuninjärveä.


Interlaken Ostiin saavuttuamme vaihdoimme sitten junaan ja nyt määränpää oli Lauterbrunnen. Tämän matkan kesto oli ainoastaan 7 minuuttia. Lauterbrunnenissa hyppäsimme postibussiin, joka matkasi Stechelbergiin ja siellä vielä viimeinen kulkuvälineen vaihto, sillä matka Stechelbergistä Mürreniin tehtiin köysiratavaunulla. 

Stechelbergin köysirata-asema on itseasiassa “Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa” (1969) – elokuvan kuvauspaikka. Täällä Irma Bunt (Ilse Steppat) hyvästelee Blofeldin “Kuoleman enkelit”, kun he lähtevät Piz Gloriasta.

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC
Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC


Mürrenin köysirata-asema oli vain minuutin kävelymatkan päässä hotellistamme, joten pitkän matkustuspäivän jälkeen olimme viimein saapuneet päämääräämme.Hotelli: Hotel Alpenruh
Tähdet: 3 ***
Osoite: Hinter der Egg
Sisäänkirjauminen: 14.00 – 21.00
Uloskirjautuminen: 08.00 – 11.00.
Wi-Fi: Ilmainen
Huonetyyppi: “Superior Double” -huone lisävuodesohvalla, parveke vuoristonäkymillä Bernese Oberlandille. 
Huom: Talvella voit kokea JAMES BOND 007 – Uudenvuoden illan.

007-yhteys: 007-teemahotelli, jossa mahdollisuus Bond-illalliseen. Lisäksi 007-yhtiö EON Productionilla oli tilitoimisto Hotelli Alpenruhissa, kun he kuvasivat Piz Gloria-osuuksia 007-leffaan “Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa” (1969), pääosassa George Lazenby James Bondina.

Urs and Melanie BrotschiKiitoksia yhteistyöstä:
Urs ja Melanie Brotschi
Hotel Alpenruh & Schilthorn Cableway Ltd.

Tapasimme hotellinjohtaja Ursin ja hänen vaimonsa Melanien, jotka olivat todella mukavia ihmisiä! Juttelimme hotellin historiasta ja James Bondista. Katso Ursin haastattelu englanniksi täältä ja hotelliesittely täältä.

Rentoudu miellyttävissä hotellihuoneissa ja nauti mahtavista näkymistä Eiger, Mönch & Jungfrau – vuorille.

Kaikissa huoneissa on suihku ja WC, puhelin, stereot, minibaari ja tietysti kaapeli-TV. Ilmaisen WiFin saa hotellin kaikkiin huoneisiin. Uudet pimennysverhot huoneissa ja täydellinen hiljaisuus tässä vuoristohotellissa varmistaa, että voit nukkua myöhään ja rentoutua!

Hotelin sauna on avoinna joka päivä. 

Söimme upean James Bond-illallisen, menu oli mahtava!

“Diamonds are Forever”
“Quantum of Solace”

“From Russia with Love”

“Skyfall”

Katso ravintolaesittelymme englanniksi tästä.

Täydellisen Bond-illallisen jälkeen kävimme iltakävelyllä tutkiskelemassa Mürrenin kylää. Tiesimme, että alueella on muitakin hotelleja, joilla on Bond-kytkös.

Hotel Blumental oli sveitsiläisten hiihtoeksperttien koti, kun he kuvasivat elokuvaa “Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa” (1969).

Hotel Bellevue oli yksi hotelleista, jossa stuntmanit ja teknikot yöpyivät.

Hotelli Alpenruhissa voit valita syötkö aamiaisen hotellin tiloissa vai Schilthornissa, kolmen kilometrin korkeudella olevassa pyörivässä 007-ravintolassa.

Arvaa kumman vaihtoehdon valitsimme! Näet vastauksen kun 007-matkakertomuksemme jatkuu täällä.

Varaa huone täältä

***Chalet Hotel Alpenruh
CH-3825 Mürren
+41 33 856 88 00 (Tel.)
+41 33 856 88 88 (Fax)
alpenruh@schilthorn.ch

Katso videomme Hotelli AlpenruhistaTämä 007-matkakertomus jatkuu täällä


Katso lisää 007-matkakertomuksia täältä