007-matkakertomus: Mürren & Schilthorn – Piz Gloria (SVEITSI) 2014

007-matkakertomus: Mürren & Schilthorn – Piz Gloria (SVEITSI) 2014

November 17, 2014 2 By 007 Travelers

Lukeaksesi Sveitsin 007-matkakertomuksemme ensimmäisestä päivästä alkaen klikkaa tästäTorstai 17 Heinäkuuta 2014

Herättyämme olimme valmiita aamiaiselle. Tällä kertaa emme kuitenkaan nauttineet sitä hotellin tiloissa vaan halusimme sen kolmen kilometrin korkeudessa.

Schilthorn

Jätimme matkatavaramme Hotel Alpenruhiin ja siirryimme läheiselle Mürrenin köysiratavaunuasemalle, joka yhdistää Mürrenin Lauterbrunneniin. Neljä köysirataa, joka tunnetaan nimellä Luftseilbahn Stechelberg-Mürren-Schilthorn (LSMS), tarjoaa kuljetuksen Mürrenista alaspäin Gimmelwaldiin ja Stechelbergiin ja ylöspäin Schilthorniin ja sen pyörivään Piz Gloria – ravintolaan.

Nicole Abegglen
Zane Mousavi

Mürrenin köysirata-asemalla tapasimme Schilthorn Cableway Ltd:n myyntijohtajan Nicole Abegglenin. Nicolella oli mukanaan uusi opas, latvialainen Zane Mousavi.Kiitos yhteistyöstä:


Nicole Abegglen, Myyntijohtaja
Zane Mousavi, Opas
Schilthorn Cableway Ltd

Zane ja Nicole

Voit lukea Nicolen ja Zanen haastattelun englanniksi täältä

Schilthorn Cableway Ltd. perustettiin 1962 ja “Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa” (1969) – (myöhemmin tarinassa lyhenteellä “OHMSS” elokuvan alkuperäisnimen “On Her Majesty’s Secret Service mukaan) – elokuvan kuvaukset alkoivat kuusi vuotta myöhemmin. Piz Glorian pyörivä ravintola avattiin 1969 ja sitä laajennettiin 1988-1990. Agenttimatkaajien märkä uni Bond World 007 – Piz Glorian avajaiset oli 2013 ja samana vuonna uuden katselutason rakentaminen alkoi. Nyt se on valmis ja näyttää upealta. Jotain uutta on myös tulossa vuonna 2014: Lasten leikkikentän FLOWER PARK Allmendhubelin rakentaminen sekä BIRGin köysirata-asemalle rakennettava SKYLINE WALK.

Oli oikein mukava tavata Nicole ja Zane, he kertoivat meille Schilthornin historiasta ja veivät meidät aamiaiselle kolmen kilometrin korkeuteen 360°-Restaurant Piz Gloria – ravintolaan.


Ravintolan aukioloajat: samat kuin köysiradan toiminta-aika

Aamiaisbuffet: 8.00 – 10.30
Lämmin ateria: 11.00 – 15.30
Pikkunälkään: 10.00 – 17.00

Ravintolasta löytyi kuuluisat portaat, jotka näkyivät monta kertaa elokuvassa “OHMSS“.

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC
Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

He myös esittelivät Bond World 007 – Piz Glorian meille ja päämme olivat pyörällä kaikesta ympärillämme olleesta Bond sälästä!

Katso laajempi Bond World 007 esittelymme täältä

Nicole vietti kanssamme kolme tuntia ja Zane koko päivän. Zane vei meidän Bond- lounaalle, joka kruunasi päivän.

Panoraama näkymä 007 Travelersin silmin

Olemme hyvin kiitollisia Nicolelle ja Zanelle. Pieni agenttimatkaajamme lähettää erityiskiitokset Zanelle hyvästä huolenpidosta, seurasta ja erityishuomiosta, jota sai häneltä!

Pieni agenttimatkaaja ja Zane

Voit arvata, että tuhlasimme paljon rahaa Bond World 007:n Souvenir Top-Shopissa. Matkamuistomyymälä ja James Bond – baari täydentävät kokemuksen.

Tasanne Schilthorn – Piz Glorian ulkopuolella rakennettiin alunperin helikopterin laskeutumispaikaksi ja “OHMSS” – elokuvassa se palveli myös Curling-ottelun paikkana, jossa James Bond Sir Hilary Brayksi tekeytyneenä pelaa Blofeldin “Kuoleman enkeleiden” kanssa.

James Bond ja Pirita
Sir Hilary Brayn / James Bondin siluetti

Voit myös nauttia lounaan 360°-Restaurant Piz Gloria – ravintolassa. Menulta löydät esimerkiksi “007-burgerin ranskalaisilla perunoilla“, “SKY fall – fileepihvin” tai “James Bond spagetin“. Ja drinkkilistan antimiin kuuluu tietysti “Martini Cocktail 007 vodkalla tai ginillä” ja “Champagne Bollinger – Special Cuvée“. Jälkkärilistalta löytyy jäätelöitä nimiltään “Coupe 007” ja “Coupe Diana Rigg“.

Katso 360°-Restaurant Piz Gloria – ravintolan esittelymme englanniksi täältä

Näimme hissin, joka myös nähdään “OHMSS” – elokuvassa monta kertaa.

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

Sitten oli aika lähteä takaisin alaspäin. Kello oli sopivasti kolme minuuttia vaille kolme ja lämpötila Schilthornilla oli kolme astetta plussan puolella.

Alaspäin mentäessä Zane vei meidät Birgin köysirata-asemalle. Birg on 2677 metrin korkeudessa ja 1000 metriä Mürrenin yläpuolella. Birg on myös 007 – kuvauspaikka “OHMSS” – elokuvasta, mm. kohtauksesta jossa Bondin apuri Campbell yrittää päästä Piz Glorialle. 

Photo © EON, United Artists, Danjaq LLC

Sanottuamme näkemiin Zanelle, pieni Agenttimatkaajamme sanoi, että tulee ikävöimään häntä hyvin paljon!

Tästä siirryimme sanomaan näkemiin myös Urs ja Melanie Brotschille Hotelli Alpenruhiin, jonka Schilthorn Cableway Ltd. omistaa ja kiitimme heitä kaikesta. Mürren on autovapaata aluetta, joten kävelimme seuraavaan hotelliimme. Urs oli oikein ystävällinen ja soitti heille, että olemme tulossa joten matkatavaramme tultiin hakemaan ainoalla välineellä, joka on sallittu Mürrenissa.

.

Mürren on perinteinen vuoristokylä Bernese Oberlandissa, Sveitsissä ja sijaitsee 1650 metrin (5413 jalan) korkeudella merenpinnasta ja sinne ei voi matkustaa julkisia teitä pitkin. Turismi on suosittua läpi kesän ja talven: kylästä on upeat näkymät kolmelle ympäröivälle vuorelle, jotka ovat Eiger, Mönch, ja Jungfrau. Mürrenissa on vain 450 asukasta, mutta siellä on 2000 hotellivuodetta.

Mürrenissä on oma koulu ja kaksi kirkkoa, yksi Reformi- ja yksi Roomalaiskatolinen kirkko. Mürren on autovapaa-alue, joten kävelimme seuraavalle hotellillemme. Urs oli oikein ystävällinen ja soitti hotellille, että olemme tulossa ja he lähettivät ainoanlaisen kulkuvälineen, joka on sallittu Mürrenissa:

He toimittivat matkatavaramme seuraavaan hotelliimme:

Hotelli: Hotel Eiger Mürren
Tähdet: 4 ****
Osoite: Aegerten
Wi-Fi: Ilmainen
Sisäänkirjautuminen: 14.00-22.00
Uloskirjautuminen: 07.00-11.30
Huonetyyppi: Superior Suite

Kiitos yhteistyöstä:
Hotel Eiger Mürren
Adrian Stähli, Hotellinjohtaja
Tapasimme hotellinjohtajan Adrian Stählin ja hänen vaimonsa Susannan. Kaikki ihmiset tällä hotellilla olivat erittäin ystävällisiä ja “Onnellisia” (Happy), (katso heidän omatekemänsä video, se on upea!) ja sisäänkäynti tähän hotelliin on kuin unelman muuttuminen todeksi! Mahtavat näkymät Eiger-vuorille, täällä voit tuntea täydellisen mielenrauhan ja rentoutua. Adrian Stähli näytti meille huoneemme henkilökohtaisesti.

Kuvat alla Superior Suite – huoneestamme

Saimme kutsun hotellin cocktail-kutsuille Tächi Barin ulkopuolella olleelle terassille, se oli hienoa. Tächi Barissa on erilaisia viskejä, kuohuviiniä, kaakaota, englantilaista teetä ja paljon muuta.

“Majesteetti” – leffan kuvausten aikana liveorkesteri soitti iltaisin Tächi Barissa ja siellä oli myös DJ soittamassa levyjä, jotta kaikki saattoivat rentoutua kuvauspäivien jälkeen Hotelli Eigerissa.

Tapasimme mukavia ihmisiä ja meillä oli kunnia tavata entinen Hotelli Eigerin hotellinjohtaja Annelis Stähli – von Allmen. Hän kertoi meille paljon “OHMSS” – elokuvan kuvauksista ja George Lazenbystä.

Valokuva Annelis Stähli – von Allmenin albumista.
Valokuva otettu elokuvan “Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa” – kuvausten aikaan.
Julkaistu Annelis Stähli – von Allmenin luvalla. 

Lue Annelis Stähli von-Allmenin haastattelu englanniksi täältä

Valokuva Annelis Stähli – von Allmenin albumista.
Valokuva otettu elokuvan “Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa” – kuvausten aikaan.
Julkaistu Annelis Stähli – von Allmenin luvalla.

Söimme illallisen hotellin ravintolassa.

OHMSS” – elokuvan kuvauksien aikaan George Lazenby asusti Hotel Palacessa (Alpin Palace), joka oli kylän ainoa neljän tähden hotelli tuohon aikaan. Lazenbyn huoneen numero oli 101. Tuottaja Cubby Broccoli yöpyi huoneessa 105. Suurin osa näyttelijöistä ja näyttelijättäristä olivat myös tässä hotellissa. Diana Rigg myös aluksi asui Palacessa, mutta muutti myöhemmin Chalet “Am Rauft” – alppimajaan.


1989 George Lazenby matkusti takaisin Mürreniin ja Hotelli Palaceen juhlistaakseen “Hänen Majesteettinsa salaisessa palveluksessa” – elokuvan 30-vuotisjuhlaa.

Meidän käydessämme Mürrenissä Hotel Palace oli suljettuna.

Kylässä on suuri urheilukeskus, jossa on mm. 25 metrin uima-allas, urheiluhalli, fitness-huone, kahvio, infokeskus ja muita mukavuuksia. Siellä on myös iso luistinrata, jota käytetään joskus curlingkilpailuihin sekä myös erityinen curlingrata, joka kesäaikaan toimii tenniskenttänä. Luistinrata muuttuu minigolf-kentäksi kesäkuukausina. Kesällä tenniskenttiä on myös lähellä urheilualppimajaa.

Kun olimme iltakävelyllämme, näimme myös Edelweiss Mürren – hotellin, jossa osa stuntmaneista ja teknikoista yöpyi “OHMSS” – kuvausten aikana. Myös juhlat, jotka yleensä alkoivat Hotelli Eigeristä ja sen Tächi Barista, jatkuivat läpi yön Hotel Edelweississa.

Myöhemmin haastattelimme Adrian Stähliä Tächi Barissa ja kyselimme hänen hotellistaan, James Bondista ja matkailusta, katso englanninkielinen haastattelu täältä

Kuinka täydellinen hotelli, tulemme varmasti vierailemaan uudelleen tässä paratiisissa! Ensi kerralla varaamme James Bond -sviitin. Kuvat julkaistu Adrian Stählin luvalla.

Adrian Stähli ja George Lazenby vuonna 2013.
Mr. Lazenby yöpyi Hotel Eiger Mürrenissa Bond World 007:n avajaisten aikaan

Perjantai 18 heinäkuuta 2014

Heräsimme onnellisina ja kiitollisina ja menimme alakerran aamiaishuoneeseen. Brekkari oli mahtava, jopa kuohuviiniä oli tarjolla. Suurkiitokset Hotelli Eigerille kaikesta!

Katso laajempi Hotel Eiger – esittelymme täältä.

Ja tästä näet videoesittelymme

VARAA HUONE:

YHTEYSTIEDOT
Aegerten – 3825 Mürren – Switzerland
Tel: +41 (0)33 856 54 54
Fax: +41 (0)33 856 54 56
Emailinfo@hoteleiger.com

007-matkamme jatkuu kohti Lauterbrunnenia ja Grindelwaldia.

Katso lisää 007-matkakertomuksia täältä