007-matkakertomus: Maggiorejärvi (ITALIA & SVEITSI) 2015

007-matkakertomus: Maggiorejärvi (ITALIA & SVEITSI) 2015

August 1, 2016 2 By 007 Travelers

Lukeaksesi Italian 007-matkakertomuksemme päivästä yksi, klikkaa tästä.


Lauantai 1.8.2015

Aamiaisen jälkeen Mürrenissa kävimme vielä Hotel Eigerissa tapaamassa henkilökuntaa. Olemme käyneet siellä aikaisemminkin, katso hotelliesittelymme englanniksi täältä.

Sitten 007 Travelers (PiritaMika ja Pikku Agentti Matkaaja) jatkoi Sveitsistä takaisin Italiaan.

Autolla

Mistä: Stechelberg, Sveitsi
Mihin: Maccagno, Italia
Tietulli: 0,00 EUR
Tievero: 40,00 EUR (Maksettava kerran Sveitsissä ajettaessa)

Söimme lounasta Locarnon ravintola Lungolagossa, osoitteessa Via Bramantino 1. Locarnossa Bond on syönyt elämänsä parhaat ateriat John Gardnerin kirjan “Kuolet tänä yönä, James Bond” (1986) mukaan. Tämän matkakertomuksen kaikki lainaukset ovat kyseisestä kirjasta.

Hyvää ruokaa!

Kaunista, eikö olekin! 

Sitten jatkoimme kohti Maccagnoa.

Maccagno

Maccagno con Pino e Veddasca on kunta Pohjois-Italiassa Varesen maakunnassa Lombardian alueella. Kunta perustettiin vuonna 2014 kun kolme pientä Maggiorejärven rannalla, lähellä Sveitsin rajaa sijainnutta kuntaa, Maccagno (1 984 asukasta), Pino sulla Sponda del Lago Maggiore (210 asukasta) ja Veddasca (250 asukasta), yhdistyivät muodostaen Maccagno con Pino e Veddascan kunnan.

Saavuimme hotellillemme, joka oli oikein mukava!

Majoitus

HotelliAlbergo Paradiso ***
Osoite: Via Giuseppe Verdi 5, 21010 Maccagno Superiore, Italia
Varattu: Booking.com
Hinta: 98,33 EUR / 1 yö
Kaupunkivero: 0,00 EUR / hlö/ yö
Aamiainen: Sisältyy hintaan
Wi-Fi: Ilmainen
Parkkeeraus: Ilmainen, varaus tarvitaan
Sisäänkirjautuminen:11.00 – 22.00
Uloskirjautuminen: 06.00 – 10.00
Huonetyyppi: Kolmen hengen huone, 16m2

Saimme huoneen numero 10, joka oli ensimmäisessä kerroksessa. 

Huoneessa oli iso ja hieno kylpyhuone, mistä todella pidimme!

Pikku Agentti Matkaaja testasi hotellin uima-altaan ja nautti siitä paljon.

Myöhemmin illan aikana ajoimme Italian ja Sveitsin väliä. Ajoimme Brissagoon, joka on kunta Ticinon kantonissa, Sveitsissä Maggiorejärven rannalla.

Siellä otimme kuvia Hotelli Mirto au Lacista, jossa Bond yöpyy kirjassa “Kuolet tänä yönä, James Bond” (1986). Nyt hotelli oli suljettuna. Hotellin löytää osoitteesta Viale Lungolago 2.

Maggiorejärvi eli Lago Maggiore (kirjaimellisesti suom. suurempi järvi) on suuri ja syvä järvi Alppien eteläpuolella. Järven pinta-ala on 212 km², josta 167 km² on Italian puolella ja 45 km² Sveitsissä. Järven läpi virtaa Pon sivujoki Ticinojoki. Muita järveen laskevia jokia ovat muun muassa Maggia, Tresa ja Toce. Pitkänomainen, pohjois-eteläsuuntainen järvi on noin 66 km pitkä ja keskimäärin 3-5 km, enimmillään 10 km leveä. Suurin syvyys on 372 m ja järven tilavuus 37 kuutiokilometriä. Järven rannoilla on monia matkailupaikkakuntia kuten Locarno, Ascona, Brissago ja Verbania, sekä saaria kuten Borromeonsaaret ja Isole de Brissago. Järvi on Italian toiseksi suurin.

“Kun Maggioren järvenrantakylien punaruskeat katot tulivat näkyviin, Bondia alkoi naurattaa. Yhtäkkiä hänen synkkyytensä ja siihen johtaneet mahdolliset syyt asettuivat oikeaan mittakaavaan ja hän tajusi pikkumaisuutensa.

Vaikka hän pitikin eniten Geneven ympäristöstä, Bond rakasti myös tätä pientä kaistaletta Sveitsiä, joka sijaitsi aivan Italian tuntumassa. Nuorena miehenä hän oli lekotellut Maggioren rantamilla, nauttinut elämänsä parhaat ateriat Locarnossa ja kerran, eräänä kuutamoisena yönä, kun Brissagon vedet välkehtivät valaistujen kalastajaveneiden loisteessa, rakastellut unohtumattomasti erään italialaisen kreivittären kanssa satamalaiturin tuntumassa sijaitsevassa melko tavanomaisessa pienessä hotellissa.

Juuri tuohon hotelliin, Mirto Du Laciin, hän oli nytkin suunnistamassa: se oli yksinkertainen, puhdas ja ystävällinen yksityisen perheen omistama hotelli, joka sijaitsi kirkon juuressa sypressiholvistojen alla ja rannan välittömässä läheisyydessä, mistä järveä halkovat höyrylaivat lähtivät noin tunnin väliajoin.

Kun Bond lähti huoneestaan mennäkseen ravintolan nurkkauksessa sijaitsevaan baariin, musta Porsche 911 mateli hiljaa hotellin etupihalle ja pysäköi nokka järven suuntaan osoittaen. Sen kuljettaja kiipesi ulos, lukitsi autonsa huolellisesti ja lähti kävelemään pienin töpöttävin askelin tulosuuntaansa kirkkoa kohti.

Runsaan kymmenen minuutin kuluttua Mitron ulkopuolella tai baarissa Bondin tavoin istuvat asiakkaat kuulivat sarjan läpitunkevia huutoja.

Tasainen puheensorina ja nauru katkesi, kun ihmiset tajusivat, ettei huuto johtunut leikeistä, joita joku rakastava nuoripari harjoitti. Nämä olivat kauhun aiheuttamia huutoja. Useat ihmiset kiiruhtivat ovea kohti, ja monet ulkona istuneet miehet olivat jo jaloillaan, muiden vilkuillessa ympäriinsä saadakseen selville, mistä äänet olivat peräsin.


Bond lukeutui niihin, jotka syöksyivät ylös ja tyrkkivät toisia tieltään päästäkseen ulos. Ensimmäinen asia, jonka hän ihmisvilinältä saattoi nähdä, oli Porsche, sitten kalpeakasvoinen nainen, jonka avoimeksi rävähtänyt suu näytti hallitsevan koko tämän kasvonpiirteitä ja joka ryntäsi tukka liehuen portaita alas, kirkui ja huitoi välillä villisti käsiään ja piteli välillä päätään. Kirkunansa lomassa nainen huusi ehtimiseen: – Assassinio! Assassinio! Murha! Murha! Sanaa toistaessaan nainen osoitti toisella kädellään ylös kohti sypressien ympäröimää, karkeista kivistä rakennettua kirkkoa ja sen pihamaata.”

Sitten ajoimme Cannobioon, joka on kaupunki ja kunta Maggiorejärvellä Piedmontissa Italiassa.

Siellä kävelimme aukiolle, ja söimme illallista Jello-ravintolassa.

Kävimme tietysti myös Bond-paikoissa, kuten paikassa jossa Bondin on tarkoitus ottaa kyytiin Bond-tyttö Sukie Tempestan ystävä Nannette “Nannie” Norrich Madonna della Pieta – kirkon edustalta.

“Bond nyökkäsi, ilmaisten näin, että tytön oli syytä kertoa ongelmastaan.
– Minulla on vanha koulukaveri, joka oleilee Cannobiossa, järven rannalla…
– Minä tunnen kyllä Cannobion, kurjan italialaisen lomakylän, joka on maalauksellinen semmoiseen matkaoppaiden suosimaan tyyliin. Ei kovin kaukana täältä.
– Otin vapauden kertoa hänelle, että me poimisimme hänet mukaan ohi ajaessamme. Minun piti siis tehdä se jo eilen illalla – tavata hänet, siis. Hän odottelee tuon melko ihastuttavan Madonna della Pieta – kirkon luona järven rannalla. Hän on siellä puolilta päivin eteenpäin.
Hänellä ei ollut minkäänlaista halua ajaa Italiaan, ja mitä hän Cannobion keskustasta muisti, se oli täydellinen paikka väijytystä varten. Järvenrantatie ja Madonna della Pietan edessä oleva aukio olivat aina kiireisiä: täynnä liikennettä ja pullollaan ihmisiä – sekä turisteja että paikallisia asukkaita – sillä Cannobio oli menestyvä teollisuuskeskus samoin kuin järvenrantaparatiisi lomailijoita varten.
Kirkon edusta oli ihanteellinen paikka yhden miehen – tai moottoripyörällä liikkuvan parivaljakon – suorittamaa tappoiskua varten. Oliko Sukie, tahtoen tai tahtomattaan, johdattelemassa häntä murhapaikalle?
Kun he saapuivat Madonna della Pietan luo, sen edustalla kuhisi turisteja ja autoja, niin kuin hän oli odottanutkin, mutta heidän joukossaan, pienen matkalaukkunsa vieressä, seisoskeli myös erittäin pitkä, äärettömän elegantin näköinen tyttö, jonka hiukset olivat kuuttoman yön väriset ja kiristetty tiukalle nutturalle.”

Tämän jälkeen oli aika ajaa takaisin hotellillemme, ja mennä nukkumaan tämän upean ja kauniin päivän jälkeen. 

Seuraavana aamuna söimme aamiaista, ja oli aika jatkaa matkaa.

Seuraava 007-matkakertomuksemme: Takaisin Milanoon!

Lue lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täältä