007-matkakertomus: Madrid (ESPANJA) 2017, päivä 3/3: Madridista rakkaudella

007-matkakertomus: Madrid (ESPANJA) 2017, päivä 3/3: Madridista rakkaudella

February 17, 2018 0 By 007 Travelers

Tämä on Madridin 007-matkakertomuksemme osa 3/3. Lukeaksesi Madridin 007-matkakertomuksen päivästä yksi, klikkaa tästä

Keskiviikko 19 heinäkuuta 2017Jälleen kuuma ja aurinkoinen päivä Madridissa.


Aloitimme päivämme taksimatkalla hotelli Villa Magnaan, jossa “007 Skyfall” – elokuvan mainoskuvaukset pidettiin vuonna 2012. Daniel Craig (James Bond), Javier Bardem (Silva), Naomie Harris (Moneypenny) ja ohjaaja Sam Mendes osallistuivat.Sam Mendes, Javier Bardem,
Naomie Harris ja Daniel Craig
Kuva: Getty Images

Tavattuamme hotellin PR-ihmisiä aulassa, otimme muutaman kuvan hotellin sisällä ja menimme takaisin ulos.

Sitten jatkoimme toiseen upeaan paikkaan, Hotelli Santo Mauroon, jossa “Casino Royale” (2006) – elokuvan vastaavat mainoskuvaukset pidettiin. Daniel Craig (James Bond), Caterina Murino (Solange Dimitrios), Mads Mikkelsen (Le Chiffre) ja ohjaaja Martin Campbell osallistuivat tähän tapahtumaan.

Daniel Craig, Caterina Murino,
Mads Mikkelsen ja Martin Campbell
Kuva: Getty Images

.
Esiteltyämme itsemme aulassa, saimme kivan yksityisen kävelykierroksen hotellin sisä- ja ulkopuolella. Olisi ollut kiva jäädä juomaan muutama drinkki hotellin kauniille terassille, mutta meidän täytyi rientää eteenpäin, koska meillä oli pöytävaraus kello yhdeltä.

Kas, onko siinä Daniel Craig? 🙂

Taksi löysi Cava Baja 35 – osoitteeseen, joka on Casa Lucio – ravintolan osoite. Tämä oli paikka jossa Pierce Brosnan oli syönyt vuosia sitten, meillä oli valokuvakin tästä mukanamme todisteena. Kello oli noin 12 ja koputimme oveen yrittääksemme vahvistaa oliko pöytävarauksemme onnistunut (olimme tehneet sen puhelimella heidän nettisivunsa kautta edellisenä iltana ja emme olleet satavarmoja oliko varaus mennyt heille saakka vai ei…) Mies avasi oven, mutta hän ei juurikaan puhunut englantia. Saimme kuitenkin jotenkin esitettyä asiamme ja hän vahvisti, että varauksemme oli ok ja sanoi, että meidän pitää tulla takaisin kello yksi.

Kävelimme lähellä olleeseen baariin ja tilasimme oluen (yhden…). Tunnin kuluttua menimme takaisin ja meidät ohjattiin yläkerrassa olleeseen pöytään. Tilasimme kanaa “Pollo Ajillo 1/2” (14.00 EUR) ja lihapullia “Albondigas” (18.00 EUR) ja Copa Vino (3,50 EUR / lasi, Agua 3,50 EUR / pullo) sekä jälkiruuaksi jäätelövalikoiman “Helado Variado” (6,50 / kappale). Molemmat meidän ateriat olivat mainioita.

“Pollo Ajillo 1/2”

“Albondigas”

“Helado Variado”

Sitten tapasimme itse Mr. Lucion eli herran nimeltä Lucio Blázquez, kättelimme ja näytimme hänelle kuvan, jossa hän oli Pierce Brosnanin kanssa. Mr. Lucio signeerasi kuvan ja otimme muutaman kuvan itsestämme hänen kanssaan. Mukava mies ja todellinen legenda!
Mika, Lucio Blázquez ja Pirita
Lucio Blázquezin nimikirjoitus
Ennenkuin lähdimme ulos, tarjoilija näytti meille pöydän missä Mr. Brosnan istui hänen käydessään ravintolassa, samoin kuin Bollinger -shamppanjapullon, jossa oli 007-logo kyljessä 🙂 Kiva Bond-yhteys kerrassaan!

“Pierce Brosnanin pöytä”


Voisi jopa sanoa, että oli taas varsin kuuma kun menimme ulos ja kävelimme kohti Palacio Real de Madridia eli kuninkaallista palatsia. Onneksi ulkona edes oli vähän tuulta ja ympärillä olleet rakennukset antoivat hieman varjoa.

Palacio Real de Madrid on Espanjan kuninkaan virallinen virka-asunto, joka sijaitsee maan pääkaupungissa Madridissa. Kuningas Felipe VI perheineen ei kuitenkaan asu palatsissa, vaan on valinnut kodikseen pienemmän, Madridin laitamilla sijaitsevan La Zarzuelan palatsin. Kuninkaallinen palatsi toimiikin lähinnä valtiollisten juhlatilaisuuksien pitopaikkana (Wikipedia)

Otettuamme kuvia ulkona, maksoimme 11 euron sisäänpääsymaksun ja menimme ensin porttien sisäpuolelle ja sitten upean palatsin sisätiloihin. Otimme myös kuvia Santa María la Real de la Almudenan katedraalista.Palacio Real de Madrid

Santa María la Real de la Almudena

Oli aika mennä takaisin huoneeseemme neljän tähden hotelliin Santo Domingoon ennenkuin tapasimme espanjalaisen ystävämme, todellisen Bond-fanin nimeltään Oscar Rubio Castillo. Oscar antoi meille hienot lahjat, espanjalaisen Cinemanía-lehden, johon Oscar oli kirjoittanut useamman artikkelin, sekä heidän klubinsa Club Archivo 007:n pinssin.
Oscar Rubion artikkeli Cinemanía-lehdessä

Kivat logot 🙂

Kävelimme paikkaan Teatro Real (Kuninkaallinen teatteri), jossa “007 SPECTRE“n (2015) Madridin ensi-ilta pidettiin. Daniel Craig (James Bond), Monica Bellucci (Lucia Sciarra) ja ohjaaja Sam Mendes olivat osallistuneet tähän tapahtumaan.


Kuva: vivademadrid.com

Kuva: entradas.com

Otettuamme muutaman kuvan siirryimme taksilla paikkaan jossa “007 Skyfall” (2012) – elokuvan ensi-iltatapahtuma oli Teatro Españolissa Plaza de Santa Ana-aukiolla. Daniel Craig, Javier Bardem (Silva), Naomie Harris (Moneypenny), tuottajat Barbara Broccoli ja Michael G. Wilson sekä ohjaaja Sam Mendes olivat paikalla aikoinaan ja Oscar oli tietysti yleisön joukossa 🙂
Kuva: cinemania.elmundo.es

Kuva: Komodo comunication

Kuva: Komodo comunication

Joimme muutaman oluen ja söimme pähkinöitä ja oliiveja samalla kun jutustelimme mukavia Oscarin kanssa. Olisimme todella halunneet jäädä pidempäänkin. Toivottavasti tapaamme Oscarin pian taas uudelleen. Meillä on niin paljon yhteistä!

Pirita, Oscar Rubio Castillo ja Mika

Tämä oli meidän viimeinen iltamme Madridissa tällä erää, joten menimme takaisin hotellillemme ja lähdimme syömään tämän matkan viimeistä illallista. Valitsimme italialaisen pizzaravintolan “La Tagliatella“, Piritalle “Pizza Tonno” (11,55 EUR) ja Mikalle “Pizza Tropicale” (11,55 EUR), viinilasilliset (2,80 EUR / lasi) ja veden (2,15 EUR / pullo) kera. Aika perusruokaa tällä kertaa, ei jäänyt paljon lapsille kerrottavaa 🙂 Tämä oli hieno matkakokemus kaiken kaikkiaan, vaikkakin liian lyhyt 🙂

Lentomme takaisin Suomeen lähti aikaisin seuraavana aamuna, joten meillä ei ollut silloin enää aikaa muuhun kuin lentokentälle siirtymiseen. 

Madrid, teit vaikutuksen!


Lue lisää 007-MATKAKERTOMUKSIA täältä